24 / 04 / 2024

Adana'da ulaşım sorunu çözülüyor!

Adana'da ulaşım sorunu çözülüyor!

Adana’da yıllardır su baskınları ve D-400 Karayolu’nun daraltıldığı yönünde eleştirilere maruz kalan D- 400 Altgeçidi için Adana Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı.



Adana’da yıllardır su baskınları ve D-400 Karayolu’nun daraltıldığı yönünde eleştirilere maruz kalan D- 400 Altgeçidi için  Adana  Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı.


Adana’da yıllardır su baskınları ve D-400 Karayolu’nun daraltıldığı yönünde eleştirilere maruz kalan D- 400 Altgeçidi için Adana Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı. Projeler Dairesi Başkanlığı  Kentsel Dönüşüm Projeler Şube Müdürlüğü tarafından “D-400 Karayolu İksalı Şehir İçir Geçiş Yapısının Üstünün Kapatılması” projesi yakın zamanda uygulamaya konulacak.


Adana’da 2011 yılında trafiğe açılan, vatandaşlar tarafından “Karnıyarık” geçit olarak bilinen D- 400 Altgeçidi’nin üstünün kapatılması konusu açıldığı günden buyana polemik konusu olmuştu. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nde olduğu için kent yöneticilerinin de bir çalışma yapamadığı altgeçitte sonunda beklenen gelişme gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne alt geçidin üstünün kapatılmasına yönelik çalışma izni istendi. Karayollarının da onayıyla alt geçidin Adana Merkez Cami Kavşağı ile Dörtyol Kavşağı Kavşağı’nda bulunan 373 metrekarelik alanın üzerinin yeşil alan olarak kapatılacağı öğrenildi.


YEŞİL ALAN OLACAK


Alt geçidinin üstünün kapatıldığı yerler yeşil alan, dinlenme alanı ve yaya geçidinden oluşacak. Özellikle Seyhan Oteli tarafından Adliye istikametine geçişin olmadığı alanda yaya geçitlerinin yapılmasının vatandaşlara rahat bir nefes aldırtacağa benziyor. Karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar metrelerce yürümek zorunda kalıyordu.


YOLUN DARLIĞI ORTADAN KALKACAK


Alt geçidin üzerinin kapatılması ile yıllardır eleştiri oklarını üzerine çeken yolun darlığını da ortadan kaldıracağı bildirildi. Şuan ki durumda bir aracın kaza yada arıza yapması durumunda trafiğin durduğu bir D- 400 Karayolu mevcut. Yapılacak proje ile genişletilecek yollarda durak celpleri bile yer alacak. Eskiden bulunan dolmuş ve otobüs durakları yol darlığı nedeni ile iptal edilmişti. Buda vatandaşları mağdur etmişti.


ESKİ ORDUEVİ YOLA GİRECEK


Dünya’nın en dar kaldırımı olarak basın yayın organlarında yapılan haberlerin yeri olan aynı güzergahta bulunan Adana Eski Ordu Evi’nin bir bölümü de yolun genişletilmesi için yıkılacak. Genel Kurmay Başkanlığıyla yapılan yazışmalar neticesinde olumlu sonuç alınan Büyükşehir Belediyesi şimdi ihalenin Ocak ayına kadar yapılıp çalışmaların başlatılmasını bekliyor. Ocak ayında başlaması planlanan çalışmalar Haziran ayına kadar tamamlanabilecek.


OCAK AYINDA İHALE YAPILACAK


Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Cevheribucak, konuyla ilgili gazetemize yaptığı kısa değerlendirmede, ihalenin Ocak sonuna kadar yapmış olacaklarını dile getirdi. Alt geçidin üstünün kapatılması ve yeşil alan çalışmasının ise Haziran ayına kadar tamamlanmasını planladıklarını aktaran Cevheribucak, “Proje kapsamında yan yollar genişletilecek. Üstüde yeşil alan olacak. Eski Adana Orduevi’nin bir bölümü bu proje kapsamında yıkılacak. Şimdiye kadar alt geçit karayollarındaydı, şimdi Büyükşehir Belediyesi alanına geçtiği için Genel Kurmay Başkanlığı’ndan yolun daraldığını binanın bir bölümünün yıkılıp yolun genişletilmesi konusunu ilettik. Olumlu sonuçla birlikte projemiz kapsamında Eski Ordu Evi’nin karayolunda kalan kısmı yıkılacak.  Kaldırımlarda her hangi bir daraltılma olmayacak. Kapatılan alandan yol için pay ayrılacak.” dedi.


 Adana ilk Haber


Geri Dön