19 / 04 / 2024

Adana'ya 2 yeni tesis müjdesi!

Adana'ya 2 yeni tesis müjdesi!

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Yüreğir'deki proje ve yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Ataşbak, Olimpik Yüzme Havuzu için yer teslimi yaptıklarını ve 100 yataklı kamp eğitim merkezini ilçeye kazandıracaklarının müjdesini verdi.



Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Yüreğir’e Olimpik Yüzme Havuzu için yer teslimi yaptıklarını ve kısa zamanda bu tesisin kazandırılacağını söyledi. Ataşbak, ayrıca Yüreğir’e yine 100 yataklı kamp eğitim merkezini de kazandıracaklarının müjdesini verdi.  Adana  Şehir Stadyumu’nu günün teknolojisine göre yeniden revize ettiklerini belirten Müdür Ataşbak, 2018 yılında stadyumun hizmete gireceğini kaydetti.


Son dönemde Adana için yapılan yatırım tesisleriniz var mı?


Geçen yılın 12 ayında Yüreğir Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu’nun ihalesini bitirerek yer teslimi yaptık. 10 dönümlük alan üzerine kurulan bu tesis Yüreğir için bir kazanım olacaktır. Kısa zamanda tesisimizin Yüreğir’e kazandırılmasını temin edeceğiz. Yine Yüreğir’de 100 yataklı kamp eğitim merkezini kazandıracağız şehrimize. Yatırım programına alındı. İhale aşamasına gelindi. Serinevler Spor Salonu arkasındaki bu yeri de Adana’ya kazandıracağız. Bu 100 yataklı kamp eğitim tesisini gölün kenarında yapmak istiyorduk. Burada imar sorunu çıkınca Yüreğir’e kaydırmak zorunda kaldık.


İlçelerde hizmetleriniz nelerdir Sayın Ataşbak?


İlçelerde son dönemlerde önemli hizmetlerimiz oldu. İmamoğlu Stadı’nın bakım ve onarımı yapıldı. Tamamen elden geçirilip hizmete girdi. Geçen hafta hizmet vermeye başladı. Pozantı Stadı’nda bakım onarım, Ceyhan, Kozan Stadyumları yenilendi. Belediye Evlerindeki atletizm pistimizi yeni açtık hizmete.


Adana Şehir Stadı’nın son durumu nedir? Bilgi verebilir misiniz?


Normal şartlarda bu yıl teslim alacaktık şehir stadını. Stadın ilk ihale tarihi 2013 yılı. 2013 yılı ihale şartlarından bugüne kadar üzerinde tadilatlar oldu. Teknolojik olarak değişiklik yaptık. Son teknolojik değişimlere ayak uydurduk. Elektrik kesintileri başta olmak üzere tüm önlemlere yönelik revizyon yapıldı. Çatı sistemi, oturma sistemi yeniden revize olundu. Zaman uzadı bu arada. Koltuklar plastikti şimdi şişme oldu. Bu yılsonunda devir almayı düşünüyoruz. Yetişmez ise 2018 yılına da sarkabilir. 5 Ocak Stadı TOKİ’ye devir olacak. Buna da devlet büyüklerimiz karar verecek. Tesisin ismini de Bakanlar Kurulu verecek. Tesis alındığında isim konusu da netleşir diye düşünüyoruz. Biz de isim konusunda önerilerde bulunabiliriz.


2024 yılındaki şampiyona ilgili hazırlık yapıyor musunuz?


Yeni yapılan stadyum zaten UEFA kriterlerine uygun stadyum. Elbette Adana’ya da bu anlamda görev düşecek. Biz müdürlük olarak bunun hazırlığını yapıyoruz. Son teknolojiye göre yapılan stadyumumuzun da şampiyonada üzerine düşen görevi yapacaktır. Müdürlük olarak biz de buna hazırlık yapıyoruz. Adana Stadyumu ‘Akıllı Stadyum’ dur.


Gençlik merkezlerindeki çalışmalarınız nasıl gidiyor?


Çok fonksiyonlu gençlik merkezlerimizle halkımıza hizmet veriyoruz. İçerisinde spor tesisleri olan tesislerimiz var. Adana’da iyi bir hizmet veren müdürlük görevimizin olduğunu düşünüyoruz. İçerisinde müzik, sanat, resim odaları olan gençlik merkezlerimiz çok verimli çalışıyor. Yakın zamanda Adana içerisi çok donanımlı iki gençlik merkezine sahip olacaktır.




Adana Çukurova Pres


Geri Dön