26 / 04 / 2024

Adana'ya hangi ulaşım yatırımları yapıldı?

Adana'ya hangi ulaşım yatırımları yapıldı?

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana İli'ne yapılan ve yapılması planlanan ulaşım yatırımlarını meclis gündemine taşıdı..



Adana ya hangi ulaşım yatırımları yapıldı?


CHP  Adana  Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana İli'ne yapılan ve yapılması planlanan yatırımlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkmen soruşarını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti.


Türkmen önergesinde "Adana ili teşvik uygulamasında ikinci bölge kapsamında olmanın dezavantajını yaşamaktadır. Bu durum yatırımların çevre il ve bölgelere kaymasına neden olurken Adana yatırım olanaklarından mahrum kalmıştır. Ancak, gerek coğrafi konumu gerekse demografik yapısı nedeniyle Adana il ve ilçeleri için devlet yatırımları büyük önem arz etmektedir." diyerek 4 soru sordu.


Türkmen'in soruları

1. Bakanlığınız tarafından 2002-2016 yılları arasında Adana il ve ilçelerine hangi yatırımlar yapılmıştır?


2. Yapılan yatırımların, hangi bedellerle, Adana il ve ilçeleri bazında hangi yıllarda yapıldığını açıklar mısınız?


3. Bakanlığınız bütçesinden 2002-2016 yılları arasında Adana il ve ilçelerine yatırım bütçesi olarak ayrılan meblağ ne kadardır? Yıllar bazında açıklar mısınız?


4. Bakanlığınızca Adana'da gerçekleştirilmesi planlanan yatırımlardan henüz hayata geçirilemeyen var mıdır? Son dönemde yatırım programına alınan yatırımlar nelerdir?




Geri Dön