24 / 04 / 2024

Adapazarı Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Adapazarı Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Adapazarı Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda imar planı konusu komisyona sevk edildi.



Adapazarı Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu önderliğinde, Adapazarı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlendi. Medya Haber'den Sevde Erdem'in haberine göre;
10 maddeden meydana gelen meclis gündeminde, bir madde imar ve bayındırlık komisyonuna, bir madde gündeminde, bir madde imar ve bayındırlık komisyonuna, bir madde plan ve bütçe komisyonuna havale edildi ve sekiz madde oy birliği ile kabul gördü.

Kentsel Dönüşümü Hayata Geçirmek İstiyoruz

Meclis üyelerinin konuşmaları sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Mutlu Işıksu, kentsel dönüşümle ilgili verdikleri önem hakkında konuştu. Kentsel dönüşüm çalışmalarını hayata geçirmek amacıyla konuşan Başkan Işıksu, “Adapazarı Belediyesi olarak seçim taahhütlerimiz arasında da yer alan kentsel dönüşümü mutlaka ama mutlaka yapmak istiyoruz. Belediyemizin öncü olacağı, hemşehrilerimizin de sürece aktif olarak katılacakları bir dönüşüm anlayışı ile çalışarak Adapazarı’mızı daha ileri noktalara hep birlikte ulaştıralım istiyoruz. Kentsel dönüşümde iyi bir örnek ortaya koymamız gerekiyor. Her ayrıntıyı dikkate alarak çalışıyoruz. Kentsel dönüşüm meselesinde tabii ki tek başımıza yol alamayız, böyle bir arzumuz da yok. El birliği ile inşallah çok güzel hamleler yaparak ada bazlı kentsel dönüşüm çalışmasını da gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz'' dedi.

Ensar Olmayı ve Dikkatli Çalışmayı Sürdüreceğiz

Geçici koruma statüsünde olan misafirler hakkında açıklamalarda bulunan Işıksu, “Misafirlerimizin şehir yaşamına adaptasyonu ve ticari faaliyetlerde bulunmaları hususunda Adapazarı Belediyesi olarak mevzuata uygun çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Zabıta ve Ruhsat Denetim Müdürlüklerimiz gayretle çalışıyorlar. Hem insanlık hem de inancımızın gereği olan ensar olmaya biz devam etmemiz, birlikte çok güzel bir şekilde yaşamamız gerektiğini düşünüyorum. Her konuda olduğu gibi bu konuda da adım adım ve dikkatli çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Şehir Müzesi İçin Teşekkür

Şehir Müzesi ile ilgili düzenlenen çalışmalar hakkında konuşan Başkan Işıksu, “Şehir Müzesi ile ilgili seçim öncesinde çalışmaya başladık ve seçim taahhütlerimizde aynı kentsel dönüşümde olduğu gibi Şehir Müzesi’ne de yer verdik. Seçim sonrasında da konunun üzerinde durarak ve desteklerle, Türk Ticaret Bankası ile yaptığımız görüşmelerle hamdolsun tarihi bina ile ilgili meclis toplantımızda gündemimiz yer aldı. Şehir Müzesi ile ilgili de hepimizin çok anıları var. Tarihi bina gündemimizi yıllarca epey meşgul etti ve hamdolsun Çevre Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sakarya Milletvekilimiz Sn. Ali İhsan Yavuz, Milletvekillerimiz Sn. Çiğdem Erdoğan Atabek, Sn. Recep Uncuoğlu ve Sn. Kenan Sofuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Ekrem Yüce, İl Başkanımız Sn. Yunus Tever, İlçe Başkanımız Sn. Metin Kurtuluş’a buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum, sürece ciddi katkıları çalışmaları tamamlayarak şehrin kültür ve deprem tarihini, Türk Ticaret Bankası’nın tarihini ve şehrin hikâyelerini yansıtan güzel bir çalışmayı da hayata geçirmiş olacağız'' ifadelerini kullandı.

Güçlü Aidiyet Hedefe Ulaştırır

Şehir aidiyeti ile ilgili düşüncelerini söyleyen Başkan Mutlu Işıksu, şu ifadeleri kullandı: “Adapazarı’mızın kültür ve sosyal yaşantısı daha ileri noktalara taşınsın arzusundayız ve bu konuda ciddi kafa yorduğumuzun bilinmesini rica ediyorum. Seçim sonrası ilk meclis toplantısında Kültür İşleri Müdürlüğümüzü kurduk. Kültür ve sanat çalışmalarına daha çok yer vermek arzusundayız. Başarı çıtasını daha yukarı çekmek, aidiyet kültürünü daha da güçlendirmek istiyoruz. Her konuda, her görüş ve öneriye, hiçbir ayrım gözetmeksizin her zaman açığız. Adapazarı’mızın derdi ile dertlenen hemşehrilerimizle inşallah Adapazarı’nı Çok Seviyoruz Platformunu da hayata geçirecek ve ortak akıl ve işbirliği ile hep birlikte hedeerimize ulaşacağız. Sürekli sahadayız. Esnafımızla, hemşehrilerimizle buluşuyoruz. Dostlarımıza tekrar ediyoruz gibi de gelebilir ama söylemlerin üzerinde hususiyetle duruyorum. Sonuçtan da gayet memnunum. Çünkü evet, esnafımızın yüzü gülerse, hemşehrilerimiz de bizimle birlikte yaşadığı şehri daha çok severse, aidiyet çok daha güçlenir ve hedeerimize ulaşma hızımız artar. Aidiyetin de bu noktada güçlenmeye başladığını hemşehrilerimizin bizlerle olan iletişiminden müşahede ediyorum. Hız kesmeden aynı yolda gayretle çalışmaya, kapılarımızı sonuna kadar açık tutmaya, gün ve saat ayırt etmeksizin hemşehrilerimizle beraber olmaya devam edeceğiz.''

Stratejik Plan Rehberimiz Olacak

Stratejik Plan çalışmalarını tamamladıklarını söyleyen Başkan Işıksu, “Tüm çalışmalarımızı, plan ve hedeerimizi, misyon ve vizyonumuzu içeren, başucu rehberimiz olan 2020-2024 Stratejik Planımızı geniş çaplı bir istişare sonucunda oluşturduk. Katkı veren herkese, gece gündüz emek veren çalışma arkadaşlarıma teşekkürediyorum.  İnşallah Stratejik Planımıza uygun bir şekilde gayret ederek, çalışma dönemimizi hemşehrilerimizin teveccühüne layık olarak tamamlayacağız'' şeklinde konuştu.

Asfalt ve Spor Parkları İçin Çalışma Başladı

Başkan Işıksu konuşmasının son bölümünde asfalt ve yeni spor parkları çalışmalarını başlattıklarını belirterek, “Rüstemler’den başladık inşallah asfalt programımızla 38 bin ton asfalt atacak ve mahallelerimize 70 spor parkı kazandıracağız. El birliği ile Adapazarı’mızın tüm meselelerini çözüm yoluna koymak için gayret etmeye devam edecek, birlikte ulaşacağız'' dedi.


Geri Dön