23 / 04 / 2024

Adapazarı'nda 16.7 milyon TL'ye icradan satılık soğuk hava deposu!

Adapazarı'nda 16.7 milyon TL'ye icradan satılık soğuk hava deposu!

Sakarya 4. İcra Dairesi Müdürlüğü, Sakarya ili, Adapazarı ilçesi, Semerciler Mahallesi 206 ada, 18 parselde yer alan soğuk hava deposunu 14 milyon 661 bin TL'ye icradan satıyor...



Sakarya 4. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından Sakarya ili, Adapazarı ilçesi, Semerciler Mahallesi 206 ada, 18 parsel ve Sakarya ili, Erenler ilçesi, Erenler Mahallesi 3638 parselde yer alan soğuk hava deposu ve apartman toplam 15 milyon 48 bin 132 TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 13 Şubat 2020 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirildi. 

İlan metni: 

T.C. SAKARYA 4. İCRA DAİRESİ
2018/3364 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Sakarya İl, Erenler İlçe, 3638 Parsel, Erenler Mahalle, Çınarlık mevkii,Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısında Sağlık caddesi ile Bağlar caddesinin kesiştiği noktada bulunan taşınmaz 4.887,00m² alana sahip iki katlı kargir soğuk hava deposu ve bahçe vasfı ile tapu siciline kayıtlı, topografik olarak düz, geometrik olarak dikdörtgen bir yapıya sahip, batı yönünden cadde yoluna cepheli, elektrik, su vb. her türlü kamu hizmetlerinden yararlanmakta, hali hazırda boş vaziyette olup tapu sicilinde kayıtlı soğuk hava deposunun yıkılmış olduğu ve üzerinde herhangi bir yapı bulunmadığı tespit edilmiştir.Çarşı merkezine yakın, ulaşım imkanları iyi, kuşbakışı olarak batı yönünde Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine 50 metre, kuzey yönünde Adnan Menderes caddesine 370 metre ve doğu yönünde Erenler Belediye Başkanlığına 920 metre mesafededir.
Adresi : Erenler Mah. Çınarlık Mevkii Eğitim Ve Araştırma Haştanesi Karşısı Erenler / Sakarya
Yüzölçümü : 4.887 m2
Arsa Payı : -
İmar Durumu : İmar planında “Yol Boyu Ticaret Alanı” içinde kalmakta, ayrık nizam 3 kat (A-3), TAKS:0.35, KAKS:1.05 yapı şartlarına tabi, batı yönünde yaklaşık 600,00m² kısmı imar yoluna ve kuzey yönünden yaklaşık 500,00m² kısmı park alanına isabet etmektedir.
Kıymeti : 14.661.000,00 .-TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : -
1. Satış Günü : 13/02/2020 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü : 09/03/2020 günü 14:00 - 14:05 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu - Camili Mahallesi (Adalet Sarayı) Adapazarı / SAKARYA
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Sakarya İl, Adapazarı İlçe, 206 Ada, 18 Parsel, Semerciler Mahalle, Gazhane Mevkii, . Haliç caddesi Özgen Apt. No:66 adresinde bulunan taşınmaz 167,91m² alana sahip 1/5 hisse paylı altında iki mağza ve fırını olan dört daireli kargir apartman vasfı ile tapu siciline kayıtlı, topografik olarak düz, köşebaşı parsel, batı yönünden İtfaiye caddesine güney yönünden Haliç caddesine cepheli, çarşı merkezi içinde ve ticaretin yoğun olduğu lokasyonu yüksek bölgede, her türlü kamu hizmetlerinden yararlanmakta, hali hazırda üzerinde; - yaklaşık 40-45 yıllık, 476,00m² inşaat alanına sahip, sıvalı boyalı, ağaç doğrama üzeri kiremit çatılı, kargir yapı dükkan üzeri 2 katlı bina bulunmakta, zemin katta Haliç caddesi (Hal caddesi) cephesi cepheli kapı ve pencereler demir doğrama yerler kalebodur zücaciye dükkanı ve giyim mağazası ile İtfaiye caddesi cepheli kapı ve pencereler alüminyum doğrama yerler kalebodur asmolen tavan yapılı kuruyemiş ve şarküteri dükkanı bulunmakta, 2 ve 3. katlarda pencereler pvc kapılar ağaç doğrama 3 oda, salon, mutfak, banyo ve tuvalet bulunan sobalı ısınma sistemine sahip her katta 2 daire olmak üzere toplam 4 mesken daire bulunmaktadır. Borçlu hissesi 1/5 dir.
Adresi : Semerciler Mah. Gazhane Mevkii Haliç cadddesi No:66 Adapazarı / SAKARYA
Yüzölçümü : 167,91 m2
Arsa Payı : -
İmar Durumu : 1/1000 ölçekli uygulama imar planında “Ticaret Alanı” içinde kalmakta, bitişik nizam 3 kat (B-3) yapı şartlarına tabi.
Kıymeti : 387.132,80 .-TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : -
1. Satış Günü : 13/02/2020 günü 14:15 - 14:20 arası
2. Satış Günü : 09/03/2020 günü 14:15 - 14:20 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu - Camili Mahallesi (Adalet Sarayı) Adapazarı / SAKARYA
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/3364 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları, 7- Tebliğat yapılamayan ilgililere İİK 127 mad gereği " gazete veyaelektronik ortamda yapılan satış ilanı tebliğat yerine geçer " hükmüilan olunur.

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön