24 / 04 / 2024

Adapazarı'nda yıkım gerginliği!

Adapazarı'nda yıkım gerginliği!

Adapazarı Çevre Yolu'nda bulunan bir iş yerinin üst katı 'kaçak' olduğu nedeniyle yıkılmak istendi. Yıkımı engellemeye çalışan vatandaşlar ve ekipler arasında arbede yaşandı.



Adapazarı'ın Güneşler Yeni Mahallesi'nde ekmek fırını üzerinde 3 katlı bina imara aykırı olduğu nedeniyle belediye ekipleri tarafından yıkılmak istendi. Bina sakinleri yıkımı engellemeye çalışınca arbede yaşandı. 

Bizim Sakarya Gazetesi'nde yer alan habere göre; sabah erken saatlerde belediye Araçları ve çok sayıda işçi, zabıta ekipleri, Sakarya Emniyet Müdürlüğü çevik kuvvet polisleri, sağlık ekipleri yıkılacak evin önünde toplanarak hazır bulundular. Binada yaşayan vatandaşlar yıkımı engellemek için büyük çaba harcadı. 
Binada yaşayan vatandaşlar, binanın imar barışından faydalanarak 38 bin TL haraç paralarının yatırıldığını söyleyerek ekiplerin binaya girip eşyaları tahliye etmesine izin vermedi. 

Binanın Sahibi İkram Kaya, “Çatılı üzeri çift dairedir. İçin de oturuyoruz, bir daire tadilat gördü. Biraz yükselttim. İmar barışı için 38 bin TL yatırdım. Belediye bana sadece bir gün geldi. Uygun olup olmadığını da söylemediler. Söyleseydiler yapmayacaktım bana bir şey demediler. Bir fotoğraf çektiler gittiler. Eski çatılarımız vardı yaklaşık 3 ay oldu, burası imar barışına girdi, imar barışı için harçları yatırdık, ruhsat kayıt belgesini aldık. Bunların hepsini yaptık. Belediye gelmiş yıkacağım diyor madem parayı almasaydı.  Vatandaşla çevik kuvvet polislerini karşı karşıya getiriyorlar, başka bir şey yok koltuklarında oturuyorlar. Belediye başkanı şimdi koltuğunda rahatça oturuyor. Vatandaş olarak şu an da biz mağduruz ”diye konuştu. 

Ev sahibinin oğlu Ömer Kaya, “Madem böyle bir şey yok. Mühür yok, zabıt yok, desinler ki bir evrakın altına imza attın, hiçbirinin altında imzamız yok. Buna rağmen yıkım kararı çıkarılmış. Ellerinde mahkeme kararı yok. Daha yeni mahkeme kararı almışlar, neymiş eve girmek içinmiş” dedi. 

Bina sahipleri Adapazarı belediye yapı kontrol müdürü iffet Erdoğan ile uzun zamandır devam eden tartışma sonrasında binayı kendileri yıkacaklarını söyledi binanın çatısına birkaç kişi çıkarak sökmeye çalıştılar. Kontrol müdürü İffet Erdoğan bina içine girip tespit tutanağı hazırlaması gerektiğini söyleyince gerginlik yaşandı. 

Uzun zamandır devam eden tartışma sonrasında bina içine girmeye çalışan belediye ekipleri ve polis kalabalık olarak sokmamak istemeleri üzerine tartışmalar yaşandı. Bina içinde hazırlanan görgü tutanağı sonrasında bina sahibine 10 gün süre verildi. 3 saat süren gerilimin ardından tüm ekipler bina önünden ayrıldı.


Geri Dön