25 / 04 / 2024

Antalya Konyaaltı Sahili’nde yıkım gerginliği!

Antalya Konyaaltı Sahili’nde yıkım gerginliği!

Antalya Konyaaltı Sahili'nde, mavi bayrak kriterlerine aykırı yerleştirildiği öne sürülen locaların yıkımı, belediye ve işletmeciler arasında anlaşmazlık yarattı. 



Antalya’nın Konyaaltı Sahili'nde mavi bayrak sahibi plaj işletmeleri ile Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri arasında tesislerin yönetmeliğe uygun olmadığı gerekçesiyle anlaşmazlık çıktı. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, geçen cuma, plajın tamamını denetleyen mavi bayrak komisyonu işletmelerin kıyıya yerleştirdiği locaların ve saksıların mavi bayrak esaslarına uygun olmadığı gerekçesiyle rapor düzenledi. Rapora göre Antalya Büyükşehir Belediyesi de işletmelere bir tebligat göndererek 24 Haziran Pazartesi günü mesai bitimine kadar süre verdi.

İşletmeler istenilen düzenlemeleri yaparken, dün akşam saatlerinde belediyeye ait yaklaşık 10 kepçe, kamyon ve vinç sahile yakın noktaya getirildi. Belediye görevlileri uygun olmayan işletmelerdeki localar dahil tüm yapıları yıkarak temizleyeceklerini söyledi. Bunun üzerine duruma itiraz eden işletme sahipleri, mavi bayrak için komisyona ödedikleri yaklaşık 30 bin TL'yi geri istedi. Geçen sezon da her şeyin aynı olduğunu ve işletmelerin mavi bayrak alarak sezonu geçirdiklerini belirten işletme sahipleri ortada usulsüzlük olduğunu belirterek kararın gözden geçirilmesini talep etti. Yapılan görüşmelerin ardından tarafların anlaşmasıyla, yıkımdan vazgeçildi.

 


Geri Dön