23 / 04 / 2024

Antalya yıkım

Antalya yıkım

Antalya Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yer alan riskli binalar ve kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

Antalya'da ağır hasarlı binalar yıkılacak!

Antalya'da çıkan yangınlara yönelik açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da ağır hasarlı binaların yıkılacağını ve yenilerin inşa edileceğini dile getirdi.

Antalya'da 5 yıldızlı otel için yıkım kararı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan otel için bahçesinden yol geçmesi nedeniyle yıkım kararı alındı. Yıkım için otele gelen Manavgat Belediyesi yetkileri, otel personeliyle gerginlik yaşadı.

Antalya’da 3 yılda 858 metruk bina yıkıldı!

Antalya’da suç yuvası haline dönen ve güvenlik riski oluşturduğu metruk yapıların yıkımı gerçekleşiyor. 2017 yılından bu yana yıkılan yapı sayısı 858’e ulaştı. En fazla yıkım ise 170 ile Kepez’de yapıldı. 

Antalya'da 654 kaçak yapı yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Antalya'da 654 kaçak yapının yıkıldığı, 1127 kaçak yapının daha yıkılacağı belirlendi.

Kirası uygun diye tuttuğu ev başına yıkıldı!

Antalya'nın Alanya ilçesinde, kentsel dönüşüm kapsamına giren, Birol Durukan ile oğlu Sonat Durukan'ın oturduğu binanın üst 2 katının bir bölümü yıkıldı...

Antalya’da son bir yılda 9 bin 796 riskli bina yıkıldı!

Akdeniz bölgesinde yaşanan küçük ölçekli depremler akıllara riskli binaları getirdi. Antalya’da son bir yılda riskli ilan edilen 9 bin 796 binanın ‘Kentsel Dönüşüm Kapsamı’nda yıkımı gerçekleşti.

Antalya Konyaaltı Sahili’nde yıkım gerginliği!

Antalya Konyaaltı Sahili'nde, mavi bayrak kriterlerine aykırı yerleştirildiği öne sürülen locaların yıkımı, belediye ve işletmeciler arasında anlaşmazlık yarattı. 

Antalya'da imar barışı fırsatçılığı!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde sit alanlarında kaçak yapılaşma arttı. İmar barışı fırsatçıları Muratpaşa'da bulunan sazlıkları işgal etti.

Antalya'da kaçak yapı yıkımı çağrısı!

Metruk yapıların yıkılması için yerel yönetimlere çağrıda bulunan Antalyalı muhtarlara yanıt geldi. Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, “Bu yapılar bizi de rahatsız ediyor. Yasa çıksın hemen yıkalım” diye konuştu.

Antalya'daki kentsel dönüşümde kaza!

Antalya'da Güvenlik Mahallesi Vatan Caddesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde 8 katlı binada yıkım sürerken paletli iş makinesi ikinci katta çalışma yaptığı esnada zeminin çökmesiyle devrildi.

Antalya Kaş'ta 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı 8'inci kez iptal edildi!

Antalya'nın turizm merkezlerinden Kaş ilçesinde, aralarında yabancılara da ait olduğu tespit edilen 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı için düzenlenen ihale, 8'inci kez iptal edildi.

Antalya Side'de yıkım gerginliği!

Antalya'da Side Mahallesi'nde 24 Ocak'ta yapılacak yıkım mahalleliyi tedirgin etti.  Mahalleli yıkımın ertelenmesini talep ediyor. 

Yıkım kararı verilen Aspendos Arena'da son durum ne?

Anadolu Ateşi'nin gösterilerini gerçekleştirdiği Antalya Serik'teki 5 bin kişilik 'Aspendos Arena'nın yıkım kararına ve belediyenin mühür işlemine ilişkin yapılan itiraz onaylanmadı. 

Antalya Demre'deki kaçak villa için yıkım çalışmaları başladı! 

Antalya Demre Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkım çalışmaları başladı. Villa kısa süre içerisinde yıkılacak.

Antalya'da 5 yıldızlı otel için yıkım kararı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan otel için bahçesinden yol geçmesi nedeniyle yıkım kararı alındı. Yıkım için otele gelen Manavgat Belediyesi yetkileri, otel personeliyle gerginlik yaşadı.

Antalya'daki kaçak villanın yıkımında yeni gelişme!

Antalya Demre Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkımıyla ilgili mahkeme yürütmenin durdurulması kararı verdi.

Muratpaşa'da kaçak metruk binanın yıkımı gerçekleşti!

Antalya Muratpaşa Belediyesi, ilçede bulunan metruk kaçak binaların yıkımına devam ediyor. 

Kaş'ta Hazine arazisindeki lüks otele ikinci yıkım kararı!

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu’nda bulunan orman arazisine yaklaşık 5 yıl önce belediyeden ’basit onarım’ izni alınıp inşa edilen lüks butik otel için yeniden yıkım kararı verildi.

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa için yıkım ve para cezası kararı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda bulunan kaçak villa için, belediye tarafından yıkım ve 63 bin TL'ye yakın para cezası kararı alındı.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Antalya'da kaçak yapıların yıkımına devam ediliyor!

Antalya Kaş'ta kaçak olması nedeniyle yapıların yıkımına devam ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müfettişleri, uydu üzerinden ve sahada incelemeler gerçekleştirdi.

Antalya Muratpaşa'daki yasa dışı işletmelerin yıkımına korona engeli!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki Lara sahillerinde 62 bin 670 metrekarelik alanı yasa dışı şekilde işgal ettikleri belirlenen işletmelere yıkım yapılması içi giden ekipler korona engeline takıldı.

Kemer'de kaçak yapıların yıkımına başlandı!

Antalya'nın Kemer ilçesinde kaçak yapıların yıkımı sürüyor. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, ilçede kaçak yapılarla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Antalya yıkım Haberi

Antalya yıkım

Antalya'da deprem, sel, heyelan gibi afetlerde içinde yaşayanların can güvenliğinin olmadığı ‘riskli yapılar’ belediyelerin en yoğun kentlerden biri. Hürriyet'te yer alan habere göre; Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı belediyelerinin imar kayıtlarındaki bilgileri derleyen Hürriyet Akdeniz, kentin afetlerle mücadelede hangi aşamada olduğunu tespit etti. Bir zamanlar şehrin arka bahçesi olarak görülen Kepez’de birçok gecekondu kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı ve yerinde modern yapılar inşa edildi. Antalya’nın en eski ve tarihi mahallelerinin yer aldığı Muratpaşa’da da yüzlerce riskli yapı saptandı ve büyük çoğunluğu yıkıldı. Diğer ilçelere göre daha yeni bir yapı stokuna sahip Konyaaltı’nda ise sınırlı sayıda kentsel dönüşüm projesi hayata geçirildi. 

TÜRKİYE ÖLÇEĞİNDE BİR PROJE

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Antalya’da yaklaşık 120 bin binanın 85 bini 40 yaşını geçti. Afet...