27 / 04 / 2024

Antalya'da kaçak yapı yıkımı çağrısı!

Antalya'da kaçak yapı yıkımı çağrısı!

Metruk yapıların yıkılması için yerel yönetimlere çağrıda bulunan Antalyalı muhtarlara yanıt geldi. Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, “Bu yapılar bizi de rahatsız ediyor. Yasa çıksın hemen yıkalım” diye konuştu.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Antalyalı muhtarların metruk yapıların yıkım çağrısına ilk destek Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’dan geldi. Sorunun kendilerini de rahatsız ettiğini belirten Başkan Uysal, “Sayın Bakan çok önemli bir konuya dikkat çekti. Ancak harekete geçebilmemiz için yasal düzenleme gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Uysal, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Birçok mahallemizde müdahale edilmeyi bekleyen metruk yapıların olduğunu biliyoruz. Bu yapıların durumuyla ilgili yasal olarak tüm adımlar atıldı. Ancak yıkım konusunda bürokratik engeller var. Bakan Bey’in talimatı elbette önemli ancak asıl önemli olan yasal düzenleme.”

''Bu konuda samimiyiz''
“Biz konunun bir an önce Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşınarak, atılacak adımlar konusunda belediye başkanlarının yetkilerinin daha etkin hale getirilmesini istiyoruz. Eğer bu yapılırsa muhtarlarımızın beklentilerini geceyi beklemeden anında yerine getiririz. Bu konuda son derece samimiyiz.”

''Yasaları bekliyoruz''
Balbey ve Haşim İşcan mahallelerindeki soruna dikkat çeken Uysal, “Muhtarlarımızın metruk yapılar konusundaki hassasiyeti çok haklı. İnanın bu konu belediye başkanlarını da fazlasıyla rahatsız ediyor. Biz de sorumlu olduğumuz mahallelerde yıkılmış, kullanılmayan güvenliği tehdit eden yapılar gördüğümüzde hemen harekete geçmek istiyoruz. Ancak mevcut yasalar elimizi kolumuzu bağlıyor” ifadelerini kullandı.


Geri Dön