26 / 04 / 2024

Antalya’da 3 yılda 858 metruk bina yıkıldı!

Antalya’da 3 yılda 858 metruk bina yıkıldı!

Antalya’da suç yuvası haline dönen ve güvenlik riski oluşturduğu metruk yapıların yıkımı gerçekleşiyor. 2017 yılından bu yana yıkılan yapı sayısı 858’e ulaştı. En fazla yıkım ise 170 ile Kepez’de yapıldı. 



İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı 'Metruk Binalar Genelgesi' kapsamında can, mal güvenliğini tehdit eden ve kent estetiğine zarar veren binaların yıkımı tamamlanıyor. Bu kapsamda 2017'den bu yana Antalya'da başta uyuşturucu olmak üzere zararlı maddelerin kullanımına ve gizlenmesine ortam hazırlayan 858 metruk yapının yıkımı tamamlandı. Suç yuvaları ortadan kalktı.

TEK TEK BELİRLENİYOR

Furkan Yazıcı'nın haberine göre; madde bağımlılarının kullandığı metruk yapılarla mücadelede Toplum Destekli Polis ve Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışmasının ardından madde bağımlılarının kullandığı binalar tek tek tespit edilerek yıkılıyor. Ekipler tespit ettikleri binalarda ilk olarak madde bağımlılarını kullanmasını engellemek için zemin ve kapı girişlerini tuğla ile örüyor. Daha sonra gerekli binanın yıkılması amacıyla yasal işlemler başlarken bağlı olduğu belediyeye haber ediliyor.

EN FAZLA YIKIM KEPEZ'DE

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve il özel idaresince tespit edilen bu yapıların yıkımların yıkımları tamamlanıyor. 2017 yılı ve 2020 yılı arasında Antalya'da 858 metruk yapı yıkımı gerçekleşirken en çok metruk yapı Kepez'de yıkıldı. 170 metruk yapının yıkıldığı Kepez ilçesini, 82 metruk binanın yıkıldığı Muratpaşa takip etti. Aksu ilçesinde 35, Korkuteli'nde 33, Konyaaltı'nda 16, Elmalı'da 15, Finike'de 9, Demre'de 6, Alanya'da 6, Serik'te 5, Gazipaşa'da 5 ve Döşemealtı'nda 5 metruk yapının yıkımı tamamlandı. 


Geri Dön