19 / 04 / 2024

Antalya'da imar barışı fırsatçılığı!

Antalya'da imar barışı fırsatçılığı!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde sit alanlarında kaçak yapılaşma arttı. İmar barışı fırsatçıları Muratpaşa'da bulunan sazlıkları işgal etti.



Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 1'inci dere sit alanı olan Yamansaz bölgesinde imar barışı fırsatçıları talan girişiminde bulundu. Sabah Akdeniz'de yer alan habere göre, Muratpaşa'da bulunan sazlıklar içine kulübe, prefabrik ev ve gecekondu inşa ediliyor.

SON GİRİŞİM TARLA OLDU

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün raporuna göre fırsatçıların son girişimi kendilerine tarla oluşturmak oldu. 'Kuş Cenneti' olan bölgede her gün kamyonlarla inşaat malzemesi taşındı ve kaçak yapılar inşa edildi. Sit alanındaki sazlıklar kesilip tarla açma girişiminde bulunuldu. 

144 BİN 111 KİŞİ İMAR BARIŞINA BAŞVURDU

Antalya'da imar barışı uygulaması kapsamında 144 bin 111 kişiye 'Yapı Kayıt Belgesi' verildi. Yapı Kayıt Belgesi ödemeleriyle devletin kasasına 1 milyar 14 bin lira girdi. İmar Barışı'ndan faydalanan ilçeler arasında ilk sırayı 13.2 oranı ile Manavgat aldı. Kepez'deki oran ise 12.7 oldu. En az başvuru ise İbradı ilçesinde yüzde 0.3 oranı ile gerçekleşti.


Geri Dön