25 / 04 / 2024

Antalya’da imar barışına 1 milyar 136 bin lira ödendi!

Antalya’da imar barışına 1 milyar 136 bin lira ödendi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü verilerine göre Antalya'da imar barışı kapsamında 159 bin 731 belge düzenlendi. Uygulama kapsamında devletin kasasına en çok gelir kazandıran il Antalya oldu.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan imar barışı başvuruları sona erdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü verilerine göre Antalya'da imar barışı kapsamında 159 bin 731 belge oluşturuldu. Kent uygulamadan en fazla yararlanan iller arasında yer aldı.

Sabah Gazetesi'nden Furkan Yazıcı'nın haberine göre; uygulama kapsamında devletin kasasına en çok gelir kazandıran il Antalya oldu. Yapı kayıt belgesi alırken yapı alanı dikkate alınarak hesaplanan yapı kayıt belgesi bedeli için 1 milyar 136 bin 450 liralık ödeme yapıldı. Bakanlık tarafından daha önce süresi uzatılan İmar Barışı için başvurular tamamlandı ancak yapı kayıt ödemeleri 30 Haziran'a kadar devam edecek. Sürecin sona ermesiyle yapı kayıt belgeleri incelenecek. Özellikle itiraz ve şikayetçi olanların fazla olduğu belirtilirken, yetkililer tarafından yerinde kontrol ve incelemeler yapılacak. Yapı kayıt belgeleri iptal edilen kaçaklar belediye ekipleri tarafından yıkılacak.

Antalya'da İmar Barışı kapsamında en fazla yapı kayıt belgesi düzenlenen ilçe yüzde 13.1'lik oranla Kepez olurken, Manavgat yüzde 13.0 oranla ikinci sırada yer aldı. Muratpaşa'daki yapı kayıt belgesi talebi başvuru sayısı yüzde 8.0, Aksu'da yüzde 6.5, Konyaaltı'nda yüzde 5.6 ve Döşemealtı'nda yüzde 3.5 olarak açıklandı. 


Geri Dön