26 / 04 / 2024

İmar barışı fırsatını kaçırmayın!

İmar barışı fırsatını kaçırmayın!

Antalya Kaş'ta imar barışı konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay, imar barışı fırsatının kaçırılmaması için uyarılarda bulundu. 



Antalya'nın Kaş ilçesinde imar barışı konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan yetkililer, imar barışıyla ilgili bilgilendirildi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, Kaş Belediyesi tarafından gerçekleştiriken toplantıya, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Süleyman Erdoğan, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü uzmanları ve bazı mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay, "İmar barışıyla ruhsatı bulunmayan ya da imar mevzuatına aykırı olarak inşa edilen yapılar kayıt altına alınacak. 31 Aralık 2017 tarihinden önce inşaatı tamamlanan konut ya da iş yerleri, 31 Aralık 2018 tarihine kadar istenen yasal belgelerle, istenilen koşulları sağlama durumunda 'Yapı Kayıt Belgesi' almaya hak kazanacak. Başvurular Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yapılacak. Yapı Kayıt Belgesi ile tapuya benzer şekilde müracaat edilen yapının kimliği çıkarılacak. Binadaki daire sayısı, metrekare, yüzölçüm gibi detaylar yer alacak. Başvurular 31 Aralık 2018 tarihinde sona erecek. İmar barışı başvuruları şahsen ilgili kuruma gidilerek yapılabileceği gibi e- devlet uygulaması üzerinden de yapılabilecek. Öncelikle 31 Aralık 2018 tarihine kadar başvurular mutlaka yapılmalı. Bina, yapı, iş yeri neyse 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış olmalı. İmar barışı vatandaşla devleti barıştıracak. Bu fırsatı kaçırmayın. Başvurunuzu mutlaka yapın." dedi.
 


Geri Dön