28 / 03 / 2024

İmar barışı fırsatçıları için teknolojik takip!

İmar barışı fırsatçıları için teknolojik takip!

İmar Barışı fırsatçıları karadan ve havadan kıskaca alındı. Korkuteli’nin İmecik Yaylası’nda uydu takibi ile 76 milyon metrekarelik alanda 71 kaçak yapı belirlendi. 



Antalya'da 'İmar Barışı' kapsamında yürütülen çalışmalarla fırsatçıların oyunlar bozuluyor. Sabah'tan Furkan Yazıcı'nın haberine göre İmar Barışı'ndan yararlanmak için yaylalara kaçak gecekondu yapan fırsatçılar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün uydu takibine takıldı. Özellikle yaylalardaki kaçak yapıların yoğun olduğu Korkuteli ilçesinin İmecik Yaylası'nda fırsatçının oyunu uydu takibi sistemi ile bozuldu.

YAYLADA 71 KAÇAK

Korkuteli'nin İmecik Yaylası'ndan gelen yoğun şikayet üzerine karadan denetim yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, mera vasıflı olan 132 ada 4 parselde uydu koordinatlarıyla kaçak yapıları bir bir belirledi ve tespit etti. Uydu verileri ile 71 kaçak yapı belirlendi. Uydu görüntüleri üzerinden elde edilen fotoğraflarla kaçak yapılar işaretlenip krokileri çıkarıldı. Kaçak yapıların uydu görüntüsü üzerine işlenmesiyle kullanıcıların isimleri de tek tek tespit edildi. 


BİR MİLYAR LİRA ÖDEME

Süresi uzatılan İmar Barışı uygulamasında Antalya'da 142 bin 707 kişiye 'Yapı Kayıt Belgesi' verildi. Yapı Kayıt Belgesi alanların yapı alanı dikkate alınarak hesaplanan belge için şimdiye kadar 1 milyar lirayı aşkın ödeme gerçekleştirildi. Antalya, İmar Barışı getirisinde Türkiye'de başı çeken illerden oldu. İmar Barışı'ndan faydalanan ilçeler arasında ilk sırayı yüzde 13.2 oranı ile Manavgat aldı. Kepez'deki oran ise 12.6 oldu. En az başvuru ise İbradı ilçesinde yüzde 0.3 oranı ile gerçekleşti.

İmar fırsatçılarına geçit yok!

İmar barışına e-devlet üzerinden nasıl başvurulur?


Geri Dön