29 / 03 / 2024

Turizm beldelerinde imar barışı fırsatçılığı!

Turizm beldelerinde imar barışı fırsatçılığı!

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Antalya'nın Kaş ilçesi imar barışı fırsatçılarına rant kapısı oldu. Heyelan bölgesinde inşaat yapan fırsatçılar bunları 'helal', 'korunaklı' veya 'balayı' vilaları diyerek kiralıyor.



Türkiye'nin en önemli turizm beldelerinde kaçak inşaatların yapımı hızla devam ediyor. Antalya'nın Kaş ilçesi imar barışı fırsatçılarının akınına uğradı. Kaş'ın Kalkan, İslamlar ve Üzümlü mahallelerinde 500 civarında villa inşa ediliyor. 

Heyelan bölgesinde kaçak ''balayı villası''

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, sayıları 400'e yaklaşan inşaatlar "helal villa, korunaklı villa, balayı villası" sloganlarıyla pazarlanıyor. Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kocaer, kaçak inşaatların peşinde olduklarını söyledi.

Turizm beldelerinde imar barışı fırsatçılığı!

''1 Ocak'tan sonra yıkılacak''

Başkan Kocaer, "Heyelan bölgesi olmasına rağmen 1 Ocak 2018 öncesi yapılanlar imar barışından yararlanacak ama 1 Ocak'tan sonra yapılanları yıkacağız" şeklinde konuştu.

Turizm beldelerinde imar barışı fırsatçılığı!

Haftalık 25 bin lira

Bölgedeki villaların kiralamasını yapan bir şirket sahibi villaların heyelan bölgesinde olduğunu ve risk taşıdığını söyledi. Şirket yetkilisi, "Köylülerin veya İstanbul, Ankara'dan gelen villalarını kiralıyoruz. Maliye kaydı yok kiralayanların. Kalkan bölgesinde 500 civarında kiralık villa var ve bir bu kadarının da inşaatı sürüyor. İmar barışından sonra herkes villa yapmaya başladı. Temmuz-Ağustos dönemi haftalık kira bedeli villasına göre 5 bin ila 25 bin lira aralığında değişiyor" ifadelerini kullandı.

Turizm beldelerinde imar barışı fırsatçılığı!

Uydudan tespit edilecek

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, son olarak şu ifadeleri kullandı: "Müfettişler geldi, helikopterlerle havadan tespitler yapıldı, tutanaklar tutuldu. Ama imar barışından faydalanan villalarla işletme ruhsatı alma kapısı da açıldı. Meşru hale geldi. 31 Aralık 2017'den sonra yapılanların hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Uydudan tespitler yapılacak. Yalan beyanda bulunanalar mahkemeye verilip hapis cezasıyla yargılanacaklar." 

Turizm beldelerinde imar barışı fırsatçılığı!

İmar barışı fırsatçılığı

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe, ise şun açıklamalarda bulundu: “Önceki gün Karadeniz’den geldim. Uçakla uçtuk, otomobille gittik. İmar affı başvurusunu 31 Ekim’den 31 Aralık’a uzattılar. Şimdi şakır şakır her tarafta villalar, apartmanlar, kulübeler yapılıyor. Tarlalara, yaylalara, ormanlara, kıyılara inşaatlar yapılıyor, bir denetim yok. Heyelan bölgesine hiç yapılmaması lazım. Çünkü heyelan son halkadır, doğanın en güzel olduğu yerlerdir, yeşildir, ağaçlıktır. Heyelan olmasa da bu yeşilin inşaata açılmaması gerekir. Kabahat yağmurda, karda değil. Buraları afete dönüştüren bizlerde. Yağan yağmurun önünü keser, onu emecek toprak bırakmazsanız karşılaşacağınız manzara Bodrum’dur, Rize’dir, İstanbul’dur. Valilik, belediyeler kaçak inşaatlara yapılırken müdahale etme hakkı varken, etmiyor. İmar barışı adı altında ülkenin tüm güzellikleri, ormanları, kıyıları, yaylaları, tarım arazileri, tarihi sit alanları işgal edilerek yok edildi.”

İmar barışı dolandırıcılara fırsat kapısı oldu!

Murat Kurum: Kaş'taki kaçak yapıları yıkacağız!


Geri Dön