20 / 04 / 2024

Muğla'da imar barışı fırsatçılığı!

Muğla'da imar barışı fırsatçılığı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın, 2 katlı evine kaçak kat yapıp ardından yasal tarihte yapılmış gibi gösterip imar barışı başvurusunda bulundu.



CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın, 2 katlı evine kaçak kat yapıp ardından yasal tarihte yapılmış gibi gösterip imar barışı başvurusu yaptı. 

Sabah Gazetesi'nden Kenan Gürbüz'ün haberine göre, Muğla'da, imar barışı kapsamında yapılan başvuruları denetleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettişleri, bölgede yaptıkları denetimlerde, Köyceğiz ilçesinde bulunan, göl manzaralı ve 2 katlı eve 31 Aralık 2017'den sonra ilave kaçak kat yapıldığını ortaya çıkardı. 

Kaçak yapı inşaatının çalışmaları sırasında fotoğraflayan müfettişler, binanın sahibi olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın'ın kaçak katı, imar barışını kapsayan son tarih olan 31 Aralık 2017'den sonra yapmasına rağmen, daha önce yapılmış gibi gösterdiğini açıkladı.

14 Ağustos 2018 tarihinde e-devlet kapısı üzerinden "Yapı Kayıt Belgesi" alındığını belirleyen müfettişler kaydın iptalini talep etti. Köyceğiz Belediyesi, kaçak katı mühürleyip, Daşgın'a da 12 bin 238 lira idari para cezası kesti. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü de Daşgın hakkında suç duyurusu yaptı.

Daşgın, konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu: "İnşaatın projesi iki kat çizildi ve Temmuz 2017'de Köyceğiz Belediyesi'ne başvurduk. Ardından teras olarak kullanacağım bir kat daha ilave edildi. 2018 içinde imar barışı yasası çıkarıldı. Ben de imar barışından faydalanmak amacıyla terasın kenarlarına duvar ördürüp, sıvasını yaptırdım. Üstüne de çatı yapıldı. Ağustos 2018'de de imar barışı için başvuru yaptım. İnşaat hakkında tutanak tutulması ve mühürlenmesi konusunda hiçbir bilgim yok. Bana henüz bir bilgi ve belge tebliğ edilmedi."


Geri Dön