26 / 04 / 2024

Antalya'da ağır hasarlı binalar yıkılacak!

Antalya'da ağır hasarlı binalar yıkılacak!

Antalya'da çıkan yangınlara yönelik açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da ağır hasarlı binaların yıkılacağını ve yenilerin inşa edileceğini dile getirdi.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat Ulualan Orman Genel Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezi’nde Antalya'daki yangınlarla ilgili açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Çavuşoğlu ağır hasar alan binalar için de açıklamada bulundu: Çavuşoğlu açıklamasında "Yangından etkilenen mahalle sayısı 59, bina sayısı 3 bin 231, bağımsız bölüm ise 6 bin 359 olarak tespit edilmiştir." diyen Çavuşoğlu, "Ağır hasarlı binalar yıkılacak, yeni konutlar inşa edilecek. Az hasarlı binaların tamiri için destek verilecek." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, AFAD, 400 yaşam konteynerini bölgemize getirdi. 207'si kuruldu, bugün 31'i daha değişik mahallelere kurulacak." dedi.

Antalya da ağır hasarlı binalar yıkılacak!

"Antalya'da zarar gören 45 iş yerinin önemli bir kısmına bugün ödeme yapılacak"

Bakan Çavuşoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"(Antalya'daki yangınlar) 1238 hanede eşya zararı var. Toplam 34 milyon 596 bin liralık zarar tespiti yapıldı.

Antalya'da 45 iş yeri bu yangında zarar gördü. Önemli bir kısmına Valilik tarafından bugün ödeme yapılacak. 93 araç hasar gördü, bunun 16'sı traktör, 4'ü teslim edildi, diğerleri de teslim edilecek.

Hayvancılıkla uğraşılan 43 mahallede 11 milyon lira zarar tespit edildi. Ayni ya da nakdi olarak birebir bu zararları karşılayacağız."

Manavgat'ta afetzedelere 177 konteyner ev teslim edilecek!


Geri Dön