23 / 04 / 2024

Adaylar İstanbul projelerini açıkladı! Uzmanlar yorumladı!

Adaylar İstanbul projelerini açıkladı! Uzmanlar yorumladı!

Seçimlere 24 saatten az bir süre kala AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun vaatleri uzmanlar tarafından değerlendirildi.



AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu yeni dönem için projelerini tek tek açıkladılar. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; seçimlere az bir süre kala uzmanlardan yorum geldi. Birçok uzman vaatleri değerlendirip ortak karar verdi...

METROBÜS

Binali Yıldırım, şu anda raylı ve metrobüs sistemlerinin yüzde 18’lik bir dilimde olduğunu, bu rakamı yüzde 48’e çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi. Binali Yıldırım, İstanbul’un herhangi bir yerinde 750 metre yarıçapında bir toplu taşıma durağına erişilmesini sağlayacaklarını da ifade ediyor.

Ekrem İmamoğlu, Metrobüslerin yolcu kapasitesini iki katına çıkarmayı vaat ediyor. 10 yıllık işletme süresi dolan yüksek maliyetli metrobüslerin yerine yeni nesil yerli metrobüs kullanılacağını söylüyor. Yani ulaşımda metrobüslerin ağırlığını artırmayı vaat ediyor.

Uzman yorumu: Özellikle Ekrem İmamoğlu’nun metrobüslerin yolcu kapasitesini iki katına çıkarma vaadi eleştiri konusu oldu. Aksları lastik tekerlekle çözmek uzun vadede sürdürülebilir değil. Bu nedenle raylı sisteme öncelik verilmesi gerektiği belirtiliyor.

Araçların ömrü ve 1 yolcuyu taşıma maliyeti hesaplandığında bir projenin ortalama otuz yıl ömrü olması gerektiğinin altı çiziliyor.

Bu açıdan bakıldığında metrobüsün pahalı olduğu ortaya çıkıyor. Başka illerde de kullanılmayacaksa veya yurt dışına ihraç edilemeyecekse sadece İstanbul için Metrobüs üretimini yapmaya kalkmanın ayrı bir ek mali yük getireceği belirtiliyor. Yıldırım’ın ise raylı sisteme daha fazla ağırlık vereceği yönünde bir vurgu yapmadığı ifade ediliyor.

MARMARAY

Ekrem İmamoğlu, Marmaray’ın kuzeyinde iki yakadaki raylı sistemleri birbirine bağlayan yeni bir boğaz geçişi yapılacağını söylüyor

Uzman yorumu: Böyle bir projenin maliyetinin 3,5 milyar doları bulabileceği belirtiliyor. Ulaştırma Bakanlığı da aynı lokasyon için 2015’te Büyük İstanbul Tüneli projesini gündemine aldı. Dolayısıyla belediye imkanları ile böyle bir proje yapma vaadi bir planlama hatası olarak niteleniyor.

DEPREM- KENTSEL DÖNÜŞÜM

Ekrem İmamoğlu, İlk 1 yıl içerisinde yaşlı ve engellilerin yaşadığı evlere doğalgaz dedektörü dağıtmayı vaat ediyor. İmamoğlu, belediyenin kentsel dönüşüm projelerinde garantör olacağını söylüyor. “Tüm kentsel dönüşüm süreçlerinde bilimsel doğrular ve yaşayanların söz hakkı esas olacak.” diyor.

Uzman yorumu; Uzmanlar evlerde doğalgaz dedektörü diye bir problem bulunmadığını belirtiyor. Kentsel dönüşümün uygulayıcı, vatandaş ve yerel yönetimden oluşan üç ayağı olduğu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu üç ayağa da eşit yaklaşmak zorunda olduğu belirtiliyor. Belediyenin bir tarafa garantör olacak durumunun söz konusu olamayacağının altı çiziliyor.

Binali Yıldırım’ın afet konularındaki çalışmalarda proje sürelerine yer vermesi gerektiği belirtiliyor. Kentsel dönüşüm konusunda kaynak, usul ve politikalarını açık bir şekilde ortaya koymadığı ileri sürülüyor. Ayrıca stok fazlası konutlar, kentin ve özellikle de Boğaz’ın siluetiyle ilgili hangi çalışmaların yapılacağının açık bir şekilde anlatılması gerektiği ifade ediliyor.

YEŞİL ALAN

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'a 20 milyon metrekarelik yani 2600 stat büyüklüğünde bir yeşil alan kazandırmayı ve 500 kilometre bisiklet yolu da vaat ediyor.

Uzman yorumu; Bu iki projenin de hayata geçmesi çok mümkün görünmüyor. Mevcut park alanları dışında 20 milyon metrekarelik yeni park alanının nasıl üretilebileceği belirsiz. Bunun için mevcut binalar mı yıkılacak? Böyle bir durumda mülkiyet sorunları vatandaş mağdur edilmeden nasıl çözülecek? Yoksa Sahil akslarına yeni dolgu alanlar mı yapılacak? Tüm bu sorular cevapsız kalıyor.

Binali Yıldırım, ‘Yeşil Ağ’ projesini açıkladı. 20 İstanbul deresinin yeniden canlandırılması ve çevresinin yeşillendirilmesi ile İstanbul'da yeşil alanı iki katına çıkarılarak 55.5 milyon metrekareye yükseltecek.


Geri Dön