28 / 03 / 2024

GSD Denizcilik Gayrimenkul 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçti!

GSD Denizcilik Gayrimenkul 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçti!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 2021 yılı için bağımsız denetimini yapmak üzere Yönetim Kurulu tarafından Bağımsız Denetim Kuruluşu olarak seçilen KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. bağımsız denetim kuruluşu olarak onaylandı.



GSD Denizcilik Gayrimenkul Yatırım A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 2020 yılı olağan genel kurul toplantı sonucu hakkında açıklama yaptı.

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 26 Mayıs 2021 tarihinde yapılan 2020 faaliyet dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan kararların özeti aşağıda belirtilmiş olup Genel Kurulu'na ilişkin toplantı tutanağı, hazır bulunanlar listesi, oylama sonuçları ve kar dağıtım tablosu pdf olarak ekte yayınlandı. 

Şirket Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan 2020 yılına ait yıllık faaliyet raporu, şirketin bağımsız denetçisince hazırlanan 2020 yılına ait bağımsız denetim rapor ve şirketin 2020 yılına ait mali tabloları onaylandı. 

Yönetim Kurulu Üyeleri 2020 yılı faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edildi. 

Üç yıl süre ile görev yapmak üzere (A) Grubu hissedarlar tarafından gösterilen adaylar arasından Mehmet Turgut Yılmaz, Akgün Türer ve Hakan Yılmaz'ın Yönetim Kurulu Üyesi olarak, (B) Grubu hissedarlar tarafından gösterilen adaylar arasından Ömer Asım Özgözükara'nın ve Sedat Temeltaş'ın Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak, (D) Grubu hissedarlar tarafından gösterilen adaylar arasından Eyup Murat Gezgin'in Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmelerine oybirliği ile karar verildi.

Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerinin her birinin ücretinin aylık net 8.500,00 TL ve diğer Yönetim Kurulu Üyelerinin her birinin ücretinin aylık net 4.250,00 TL olması kararlaştırıldı. 

Yönetim Kurulu'nun, karın dağıtılmaması önerisi kabul edilmiş olup bunun nedenleri ile dağıtılmayan karın kullanım şekline ilişkin pay sahiplerine bilgi sunuldu. 

Şirketin 2021 yılı için bağımsız denetimini yapmak üzere Yönetim Kurulu tarafından Bağımsız Denetim Kuruluşu olarak seçilen KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.bağımsız denetim kuruluşu olarak onaylandı. Şirketin 2020 yılı içerisinde yaptığı bağışlar hakkında pay sahiplerine bilgi sunulmuş ve Şirket'çe bir hesap döneminde yapılabilecek bağış sınırının 150.000,00 TL olarak kabulüne karar verildi.

Şirketin 2021 ve izleyen yıllara ilişkin kar dağıtım politikasının kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir. Yönetim hakimiyetini elinde bulunduran pay sahiplerinin, yönetim kurulu üyelerinin, üst düzey yöneticilerin ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhrî yakınlarının, şirket veya bağlı ortaklıkları ile çıkar çatışmasına neden olabilecek önemli nitelikte işlem yapması ve/veya şirketin veya bağlı ortaklıkların işletme konusuna giren ticari iş türünden bir işlemi kendi veya başkası hesabına yapması veya aynı tür ticari işlerle uğraşan bir başka şirkete sorumluluğu sınırsız ortak sıfatıyla girmesi durumunda, yıl içerisinde bu kapsamda gerçekleştirilen işlemler hakkında pay sahiplerine bilgi verildi. Şirket'in yönetim kurulu üyeleri ile üst düzey yöneticilere yönelik ücretlendirme esasları hakkında pay sahiplerine bilgi verilmiş ve bu konuda görüş bildirmek isteyen pay sahiplerine söz verildi.

Yönetim kurulu üyelerine, Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. maddelerinde yazılı işlemleri yapabilmeleri için izin verildi. Şirketin pay geri alım ve satım işlemleri hakkında pay sahiplerine bilgi verildi.

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün KAP açıklaması:
2020 yılı olağan genel kurul toplantı tutanağı, hazır bulunanlar listesi ve genel kurul sonuçları ekte sunulmuştur.

1. dosya için tıklayın

2. dosya için tıklayın

3. dosya için tıklayın

4. dosya için tıklayın

5. dosya için tıklayın


Geri Dön