24 / 04 / 2024

Adese, perakendeden çekiliyor!

Adese, perakendeden çekiliyor!

Konya merkezli ittifak Holding'in perakende markası Adese, perakendeden çekiliyor...



 

Konya merkezli ittifak Holding'in perakende markası Adese, 1991'den bu yana hizmet veriyor. Bir dönem oldukça atak olan firma, Konya'da başladığı yolculuğunu İstanbul'da devam ettirmişti. Borsa İstanbul'da da halka arz olan firmanın İstanbul'da bir dönem şubeleri vardı.

Para'da yer alan habere göre, 2013'te ise İstanbul'daki mağazalarını satarak şehirden ayrıldı. Bu dönemden sonra Konya, Aksaray başta olmak üzere iç Anadolu Bölgesi'nde faaliyetlerini sürdürdü. Ancak hemen belirtelim Adese sadece bir market zinciri değil. Gayrimenkul sektöründe de önemli yatırımları var. Konya'da iki tane AVM, İstanbul Başakşehir'de ise büyük bir projenin ortaklarından. Vereceğimiz haber gayrimenkul tarafı ile ilgili değil. Bu taraftaki işler aynen devam ediyormuş.

Bize gelen bilgi Adese'nin kuruluşundaki ilk işi olan gıda perakendeciliği ile ilgili. Öğrendiğimize göre Adese marketlerini kapatma kararı almış. Perakendecilikten çıkıyormuş. Resmi açıklama da yakında kamuoyuna yapılacakmış. Tekrar belirtelim Adese ismi gayrimenkul yatırımlarında kullanılmaya devam edecekmiş. Sadece perakendeden çekilme kararı almışlar.

İttifak Holding yönetimi şu sıralar makarna başta olmak üzere gıda sektörünün önemli şirketlerinden Selva'yı halka açmaya hazırlanıyor. Yoğun ve hummalı bir çalışma söz konusu. Sanırız Adese ile ilgili resmi açıklamanın gecikmesinde bu yoğun tempo etkili olmuş...


Adese: Marketleri kapatıyoruz, gayrimenkule ağırlık veriyoruz!


Geri Dön