29 / 03 / 2024

Adil Karaismailoğlu 8'inci Küresel Altyapı İş birliği Konferansı'na katıldı!

Adil Karaismailoğlu 8'inci Küresel Altyapı İş birliği Konferansı'na katıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kore Cumhuriyeti tarafından düzenlenen 8'inci Küresel Altyapı İş birliği Konferansı'na video konferans yöntemiyle katıldı. Toplantıda, bir marka olan müteahhitlik firmaları ile Koreli firmaların üçüncü ülkelerdeki yatırım projelerinde ortaklık yapmala



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kore Cumhuriyeti tarafından düzenlenen 8'inci Küresel Altyapı İş birliği Konferansı'na video konferans yöntemiyle katıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Karaismailoğlu, Kore Cumhuriyeti Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Hyung-mee Kim'in daveti üzerine katıldığı konferansta konuşma yaptı. Karaismailoğlu, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ulaştırma ve haberleşme alanında gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı büyük altyapı projelerine ilişkin bilgi paylaştı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Karaismailoğlu daha sonra Koreli mevkidaşı Hyung-mee Kim ile ikili görüşme de yaptı. 

Görüşmede, Türkiye'de Koreli firmaların katılımıyla başarıyla gerçekleştirilen ve yapımı süren altyapı projeleri değerlendirilerek, gelecek dönemde gerçekleştirilmesi planlanan önemli altyapı yatırımları için olası iş birliği imkanları değerlendirildi. 

Dünya çapında önemli altyapı projelerinin incelendiği toplantıda, bir marka olan müteahhitlik firmaları ile Koreli firmaların üçüncü ülkelerdeki yatırım projelerinde ortaklık yapmaları konusunda görüş alışverişi yapıldı. 

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya, Kore Uluslararası Müteahhitler Derneği Başkanı Kun-K Lee ve Özbekistan İnşaat Bakanı Batir Zakirov da katıldı.

Çekya'da Türk inşaat sektörüne fırsat var!


Geri Dön