24 / 04 / 2024

Adıyaman Altınlı Köprü'nün restorasyonu meclis gündeminde!

Adıyaman Altınlı Köprü'nün restorasyonu meclis gündeminde!

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bulunan tarihi Altınlı Köprü'nün restorasyonuna ve sular altında kalacak olan tarihi eserler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bulunan tarihi Altınlı Köprü'nün restorasyonuna ve sular altında kalacak olan tarihi eserlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tutdere, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tutdere, ''Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bulunan, Roma dönemine tarihlenen ve 16. Yüzyıl Osmanlı arşiv kayıtlarında da geçen Altınlı Köprü, yapımı devam eden Çetintepe Barajı'nın sular altında kalacaktır. Bu tarihi köprünün sular altında kalmadan önce korunması için restorasyon çalışmaları yapıldığı ve bu çalışma için de yaklaşık 2 milyon TL harcandığı ifade edilmiştir'' diye konuştu. 

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin soruları:
1- Altınlı Köprü'nün restorasyonu için ne zaman ihale yapılmıştır? Bu ihaleye hangi şirketler katılmıştır?
2- İhale yapıldığı zaman, köprünün sular altında kalacağı belli miydi?
3- Restorasyon çalışması için harcanan 2 milyon TL hangi bütçeden karşılanmıştır?
4- Çetintepe Barajı güzergahında sular altında kalacak olan, tescilli ya da tescil edilmemiş başka tarihi eser var mıdır? Bu konuda bir çalışma yapılmış mıdır?
5- Bakanlığınızın sular altında kalacak olan eserlerle ilgili koruma stratejisi nedir?
6- Sular altında kalacak olan tarihi eserler için bugüne dek toplam ne kadar harcanmıştır?


Geri Dön