20 / 04 / 2024

Adıyaman Çetintepe Barajı bölgeye hayat verecek!

Adıyaman Çetintepe Barajı bölgeye hayat verecek!

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde yapımı devam eden Çetintepe Barajı'nda incelemelerde bulundu. Vali Demirtaş Çetintepe Barajı inşaat çalışmalarının seri bir şekilde devam ettiğini kaydetti...




Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde yapımı devam eden Çetintepe Barajı tamamlandığında bölge canlılık kazanacak.


Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, beraberinde Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner, Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ve DSİ Şube Müdürü Hakan Kaya ile birlikte 2013 yılı Eylül ayında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu'nun katılımıyla temeli atılan Çetintepe Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.Çetintepe Barajındaki çalışmalarla ilgili DSİ Şube Müdürü Hakan Kaya'dan bilgi alan Vali Demirtaş, DSİ yetkileri ile birlikte baraj gövdesini ve derivasyon tünelini gezdi. Çetintepe Barajı inşaat çalışmalarının seri bir şekilde devam etiğini kaydeden Vali Demirtaş, çalışmaları yerinde gördü.


Beş aydan beri çalışmaların sürdüğünü kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, şöyle konuştu: "Çetintepe Barajı temelden yüksekliği 116 metre ve 12 milyon metreküp dolgu hacmine sahip. Proje kapsamında baraj bünyesinde 2 tünel yapılacak bunlardan birisi derivasyon tüneli bir diğeri su alma tünelidir. Bunların en kritik aşaması derivasyon tünelidir. 510 metre uzunluğunda olan derivasyon tünelinde kazı çalışmaları tamamlanarak betonlama çalışmalarına başlanmıştır. Bir diğeri ise 830 metre uzunluğunda olan su alma tünelidir. Bu tünelle ilgili çalışmalar devam etmektedir." 2017 yılında bitirilmesi öngörülen dev projenin hizmete sunulması ile birlikte Adıyaman-Gaziantep ve Kahramanmaraş topraklarının 700 bin dönümlük bir alanının suyun bereketine kavuşmuş olacağını anlatan Demirtaş, şunları söyledi: "Adıyaman'da 290 bin dönümlük bir tarım alanı sulanmış olacaktır. İnşallah arzu ettiğimiz sürede ve şekilde bu barajı bitiririz. İlimizde devam eden diğer sulama projelerinin de hayata geçmesi ile birlikte Adıyaman'ın iklimi ve ürün çeşitliliği de buna bağlı olarak değişecek, bölgeler arası gelişmişlik farkı en aza indirilerek kırsal alanda verimlilik ve istihdam imkanları oluşturulacak ekonomik ve sosyal kalkınmanın ivmesi artırılmış olacaktır."



Malatya Son Havadis


Geri Dön