23 / 04 / 2024

Adıyaman, kentsel dönüşümden daha fazla faydalanmalı!

Adıyaman, kentsel dönüşümden daha fazla faydalanmalı!

Adıyaman’ın dönüşümü için Kentsel Dönüşümden daha fazla ve daha hızlı faydalanması sağlanmalı, bugüne kadar hiç yapılmamış olmasını da göz önüne alarak, pozitif ayrımın yolları aranmalı.



1 Kasım seçimlerini geride bıraktık, 64’üncü hükümet kuruldu. Adıyaman’a bakanlık verilmedi ama TBMM başkanvekili artık bir Adıyamanlı. AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, yeni dönemde TBMM Başkanvekili olarak görev yapacak. AK Parti’ye yüksek oranda destek veren Adıyaman’ın, yeni dönemde yatırımlarının artması bekleniyor. Seçim bitti, hükümet kuruldu, TBMM Başkanvekili Adıyamanlı, AK Partili vekillerin, AK Partili Belediye Başkanlarıyla birlikte şimdi Adıyaman’a dönüp bakma zamanları.


Adıyaman, bu dönemi fırsata çevirmeli. Beş büyükşehir arasına sıkışmasını, teşvikte uğradığı haksızlığın giderilmesi gerekiyor.


Bugüne kadar başlanan ama bir türlü tamamlanamayan yatırımların da tamamlanması gerekiyor.


Adıyaman sanayisinin hak ettiği değeri bulması için teşvik sisteminin düzeltilmesi, bölgesel farklılıkların giderilmesi gerekiyor.


Yatırımcının önünü açacak, istihdamı arttıracak, işsizliği önleyecek, ırgatlığı sonlandıracak projelerin tek tek hayata geçmesi gerekiyor.


Tarımda Adıyaman’a has farklı desteklerle, yüksek elektrik faturasının önüne geçilmesi, sulama projelerinin hayata geçirilerek, hem sulu tarımın önünün açılması hem yüksek elektrik fiyatlarının önlenmesi hem de maliyetlerin azaltılarak, gelirin yükseltilmesine çalışılmalı.


Adıyaman’ın çevre illerle bağlantısını sağlayan ve Adıyaman tarafında tamamlanmayan bölünmüş yol çalışmalarının tamamlanması, bitenlerin standardının yükseltilmesine çalışılmalı.


Dünyanın 8’inci Harikası Nemrut Dağının iki il arasında çekişmeye kurban edilmesinin önüne geçilmesi ve Adıyaman’ın topyekûn turizmden nasiplenmesi için ciddi, kalıcı ve geleceğe dönük projelerin hayata geçmesi gerekiyor.


Kültür ve Turizm Bakanlığının Adıyaman’a yönelik yatırımlarını arttırması, kültür merkezi, sinema ve tiyatro salonunun yapılmasına çalışılmalı.


Gençlik ve Spor Bakanlığının Adıyaman’a yatırımı arttırılmalı, yeni spor alanları, gençler için aktivite merkezleri ve daha çok gençlik projesinin hayata geçmesi sağlanmalı.


Adıyaman’ın dönüşümü için Kentsel Dönüşümden daha fazla ve daha hızlı faydalanması sağlanmalı, bugüne kadar hiç yapılmamış olmasını da göz önüne alarak, pozitif ayrımın yolları aranmalıdır.


Sağlık alanında verilen hizmetlerin kalitesinin arttırılması, hekim eksikliğinin giderilmesi ve özellikle kadın, doğum ve çocuk bölümlerine takviye yapılarak, donanımın ve görüntüleme cihazlarının da sayısının artırılması için çalışılmalı.


Adıyaman’ın bakanı olmasa da, şehre bakan vekillerinin olmasıyla, bütün bu sorunlar ve bu sorunlarla bağlantılı yüzlerce sorun, kısa sürede çözüme kavuşabilir.


Güne Bakış Haber Merkezi


Geri Dön