20 / 04 / 2024

Müteahitler kentsel dönüşümde daha fazla rol almalı!

Müteahitler kentsel dönüşümde daha fazla rol almalı!

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ı ziyaret etti. Başkan Doğan, "Müteahhitlerimiz kentsel dönüşümde daha fazla rol almalı" dedi.



Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ı ziyaret etti. Başkan Doğan, "Müteahhitlerimiz kentsel dönüşümde daha fazla rol almalı" dedi.


Başkanlığım Metin Alan'ın yaptığı Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği (KYMD), İzmit Belediye Başkam Dr. Nevzat Doğan'ı ziyaret etti. Derneğin yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette konuşan Metin Alan, "Sağlıklı yapılar yapmak, çevreye duyarlı yapılar yapmak istiyoruz. Bu çalışmaları yaparken de belediyelerimizle beraber hareket edip ortak çalışma arzusu içindeyiz. Düşüncelerimizi paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak için belediye başkanımızı ziyaret ettik" dedi. 


MODERN BİR İZMİT 

Başkan Doğan da yeni kurulan Kocaeli Yapı Müteahhitleri Dernek Başkam Metin Alan ve yönetim kurulu üyelerini tebrik edip kutlayarak şunlan söyledi: "Benim çok önemsediğim bir meslek gurubunu temsil eden sizlerin bir dernek çatısı altında toplanmanızı önemsiyoruz. Şehrimizi imar etmeye çalışıyoruz. Gelecekteki İzmit'in çok daha estetik, çok daha güçlü, kullanışlı, ergonomik ve modern binaları olsun, yüzlerce yıl kentte yaşayanlara güzel yaşam sunacak yapılar istiyoruz. 


DÖNÜŞÜM ÖNEMLİ 


Ne kadar ileriyi düşünerek, titiz çalışırsak bu hedefe ulaşırız. Ben her zaman bu kentte kentsel dönüşümü, fiziki dönüşümü önemsemişimdir. Fiziki dönüşüm bir bakıma sosyal dönüşümü de getiren bir olaydır. Fiziki dönüşümler, insanların ruhunu da etkiler ve böylelikle sosyal dönüşümü de getirmiş olur. 

Binaların ruhu ve dili çok önemlidir. Özellikle kentsel ve fiziki dönüşümde bizim müttehitlerimiz daha fazla rol alması gerekir. Eski binaların yenilenmesi çok önemli. Yeni yerlere yeni binalar yapmak çok daha kolay ama şehrin belli noktalarında hızla bu dönüşümü gerçekleştirmemiz gerekiyor. 


KALİTELİ İŞ 

Kaliteli iş de çok önemli. Bir işi aşkla yapmak, bir işin en güzelini yapmak lazım. 

Yapılan yeri kullananların 'burayı yapandan Allah razı olsun' anlayışı içinde olunması gerektiğine inanıyorum. Biz, müteahhitlerimizden sadece çevreye ve kanunlara duyarlı olmalarım istiyoruz." 


Kocaeli Bizim Yaka


Geri Dön