25 / 04 / 2024

Adıyaman'da kanalizasyon kolektör hattı döşeme çalışmaları başladı!

Adıyaman'da kanalizasyon kolektör hattı döşeme çalışmaları başladı!

Altyapısında yaşanan problemleri ortadan kaldırmak için bu yıl birçok noktada bir birinden önemli çalışmalara imza atacak olan Adıyaman Belediyesi, 2. çevreyolunda kanalizasyon kolektör hattı döşeme çalışmasına başladı.



Adıyaman’da 30 yıldır el atılmayan ve bundan dolayı çökme noktasına gelen altyapı için milyon TL değerinde projeler hazırlayan Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (ASKİM), bu yaz için hazırladığı projeleri bir bir hayata geçirmeye başladı.


Malatya yolunda bulunan kerge heykelinden,  TOKİ  yoluna kadar olan 5 kilometrelik çevreyolunun kuzey şeridinde 600’lük kanalizasyon kolektör hattı döşemesine başlandığını söyleyen ASKİM yetkilileri, yapılan bu çalışmalar neticesinde şehrin büyük bir bölümünde yaşanan su baskını olaylarının ortadan kalkacağını dile getirerek, “2. çevreyolunda yani Malatya yolu üzerinde bulunan kerge heykelinden Abdulmusa Caddesi yani TOKİ yoluna kadar sağlıklı bir altyapı yok. Olanda yetersiz. İşlevselliğini yitiren bu bölgede Avrupa Birliğinden aldığımız hibe ile yağmur suyu hattını yenilemek çalışmalarına başladık. Yağmursuyu hattı yenilenince, kullanmış olduğumuz mevcut yağmur suyu hattını da kanalizasyona çevirmek için kolları sıvadık. Bu çalışma sonucunda devamlı 600’lük taşıyıcı tek kolektörle Abdulmusa’ya kadar bir hat çekip, 2. çevreyolunun üstünü komple bir bölüm olarak Şevenk Deresine kadar indireceğiz. Atatürk Bulvarındaki kuzey servis yoluna başlanıldığında da bu hattı servis yolu hattına bağlayıp, direk arıtma tesisine göndereceğiz. Bu çalışmalar sonunda her yağmurda büyük sorun yaşanan bu bölgede artık sorun yaşanmayacak inşallah. Fatih Mahallesi, Malazgirt Mahallesi, Yeni Mahalle, Cumhuriyet Mahallesi bir refaha kavuşacak. Artı bu mahallelerin güneyinde kalan mahallelerde oraya gidecek suyu kestiğimiz için rahata kavuşacak. Şehir merkezinde gerçekleştireceğimiz bu ve benzeri çalışmalarımızda halkımız için halkımızın sabır göstermesini istiyoruz. Çünkü şehir merkezinde yapılan çalışmalar biraz meşakkatli oluyor. 2. çevreyolu üzerinde sürdüreceğimiz bu çalışmamızın iyi ihtimalle 4-5 ay, kötü ihtimalle de sene sonuna kadar süreceğini tahmin ediyoruz.”


Batman Çağdaş


Geri Dön