19 / 04 / 2024

Adıyaman'da kentsel dönüşümle yeni bir şehir kurulacak!

Adıyaman'da kentsel dönüşümle yeni bir şehir kurulacak!

Şanlıurfa'nın uydudan yayın yapan yerel televizyonu Edessa TV'de, "Farklı Bakış" programına katılan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, konuk olduğu Edessa TV'de, başta kentsel dönüşüm olmak üzere, birçok konuya değindi.




Şanlıurfa'nın uydudan yayın yapan yerel televizyonu Edessa TV'de, "Farklı Bakış" programına katılan Başkan Kutlu, program yapımcısı Orhan Kaya'nın sorularını cevaplandırdı. Önemli açıklamalarda bulunan Kutlu; "Seçildiğimiz günden itibaren Adıyaman'ımızın sorunlarını çözmek için hemen faaliyetlere başladık. Hükümet binasının yerine yeni bir otopark yapımı konusunda seçmene bir vaadimiz vardı. Hükümet binasının yerini belediye olarak devrini aldık. En kısa zamanda orada otopark ve meydan inşasına başlayacağız. 


Adıyaman'da Kentsel Dönüşümle Yeni Bir Şehir Düşünüyoruz 

Kentsel dönüşüm konusunda ciddi bir mesafe aldık. Geçen ay Çevre ve Şehircilik Bakanı Adıyaman'da idi. Kentsel dönüşüm alanlarını bizzat kendisiyle yaya olarak gezdik. Sokak sokak, cadde cadde dolaştık. Oradaki durum tespitlerini yaptık. Şu an da bir mahallenin tamamı, iki mahalle de kısmen olacak şekilde bir kentsel dönüşüm planını hazırlayıp Bakanlığa sunduk. 


Bize Ocak sonuna kadar süre vermişlerdi. Biz birkaç gün önce Bakanlığa videolarıyla birlikte sunumunu yaptık. Şimdi onlar gerekli çalışmayı yapıyorlar. Tabi kentsel dönüşüm bizim için sadece eski binaların yıkılıp yerine yeni binaların yapılması değil, Adıyaman'da kentsel dönüşümle yeni bir şehir düşünüyoruz. Yeni caddeler, yeni ulaşım ağları düşünüyoruz kentsel dönüşüm alanında. Böylece Adıyaman'ın trafik ve otopark sorunu çözülmüş olacak. Ayrıca işyerlerin sıkışmışlığı ortadan kaldırılacak ve Adıyaman çarşısı genişleyecek. En eski mahallelerimizde hem nostaljiyi, hem de modernizeyi birlikte yaşatabileceğimiz bir kentsel dönüşüm projemiz olacak. İnşallah en kısa zamanda proje aşamasından fiilli bir duruma geçmiş olacağız. Bunun dışında yollarda iyileştirme konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ana arter'lerimizi asfaltladık. Çevre yollarımızda kısmî olarak asfalt yaptık. 


Engelli Vatandaşlarımıza Yönelik Çalışmalarımız Var Çarşıya gelen her engelli arkadaşımız akülü arabasını bir yerlerde şarj edebilmeli. Bu manada bir çalışmamız var. Büyük parklarımızda ulaşabilecekleri yerlerin tespitini yaptık. Belediye civarında bir istasyon kuracağız. Yani Adıyaman'da farklı yerlere şarj istasyonları kurarak engelli vatandaşlarımızın bu yöndeki ihtiyaçlarını gidereceğiz inşallah. Bunun yanında akülü araçları da çoğaltmamız lazım. Birçok özürlü veya ortopedik arkadaşımız da hala eski bisiklet türü araçlar var. 

Bunlar da çok yorucu oluyor. Ayrıca görme engelliler için yatırım yapmamız gerekiyor. Çünkü görme engelli sıralamasında belki de Adıyaman ilk sırada yer alır. Ankara'daki görme engelli dernek başkanlarının çoğu Adıyamanlıdır. İşitme engelli vatandaşlarımız için işaret dili konusunda çalışmalarımız var. 

Temerrüde Düşmüş Bir Borcumuz Yok Bizim gerçekleşen bütçemiz 100 milyon TL. 

Borcumuz ise 320 milyon civarında. Bunların içerisinde kısmen faiz var. Kısmen uzun vadeli olan var. Bizi en çok yoran esnafımıza olan 30 milyonluk bir borcumuzdu. Yani 300 kadar esnafa 30 milyon lira bir borç vardı. Bu borçları çok şükür temizledik. Diğerlerini de vadeleriyle ödüyoruz. Şu an temerrüde düşmüş bir borç yok. Nerede alışveriş yaparsak ayın 15'de hemen ödüyoruz. 

Belediye olarak çok iyi durumda değiliz, ama Allah'a çok şükür ayaklarımız üzerinde duruyoruz. 

Akıllı Kart Sistemine Geçiyoruz Şehir içi toplu taşımada akıllı kart sistemine geçiyoruz. Bunun protokolünü imzaladık. 

Önümüzdeki günlerde bu projeyi Adıyaman'da uygulamaya koyuyoruz. 

SGK'ya 50 Milyon TL Borcumuz Var Bizim Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ya yaklaşık 50 milyon Lira borcunuz var. Pirim borcumuza karşılık SGK'ya Şire Pazarı'mızı devretmeyi teklif ettik. Şu an görüşülüyor. Şire Pazarımız şehir merkezine yakın, ama yabancılar için bir cazibe merkezi değil. Bundan dolayı fazla bir kazancımız olmuyor. SGK'ya verirsek bir şekilde borcumuzdan kurtulmuş oluruz diye düşünüyoruz. Normalde de devletin falan birimiyle diğer birimi arasında çok bir fark görmüyorum. Yeter ki kamu hizmeti burada görülsün. Eğer SGK burayı almazsa da Şire Pazarı'nın yerine yeni bir bina, yani yeni bir planlama düşünüyoruz. Bunu yaparken de Pazar esnafımızı asla mağdur etmeyeceğiz. 

Esnaflarımızı daha güzel bir yerde değerlendireceğiz. 

Milletvekili Olma Gibi Bir Düşüncem Yok Benim şu an 4 yıla kadar milletvekili olma gibi bir düşüncem yok. Vatandaşlarımız 5 yıllığına Belediye Başkanı olarak beni seçmiş ve belediyecilik görevime devam ediyorum. Ama 4 yıl sonra ne olur? Onu da Allah bilir. Benim bir iddiam var: Bir belediye Başkanı göreve başladığı andan itibaren görevinin sona ermesine kadar mal varlığının değişmemesi gerektiğine inanıyorum. 

Milletvekilliği dönemimde malvarlığım hiç artmadı. 

Belediyede de mal varlığımı artırmadan bir Belediye Başkanlığı yapmak istiyorum. Bunu yaparken de hizmet ederek yapmak istiyorum. 

Yani Hüsrev Kutlu mal varlığını arttırmadı, ama hiçbir hizmette yapmadı' demeliler bana. Bunun için çok hizmet yapmalıyım" dedi. 

Çağdaş Gazetesi


Geri Dön