28 / 03 / 2024

Adıyamanlılar kentsel dönüşüm bekliyor!

Adıyamanlılar kentsel dönüşüm bekliyor!

Adıyaman'da Kentsel Dönüşüm Projesi'nde herhangi bir çalışma olmadığını belirten mahalle sakinlerinin tepkileri arttı.



Adıyaman'da Kentsel Dönüşüm Projesi'nde herhangi bir çalışma olmadığını belirten mahalle sakinlerinin tepkileri arttı. 



Adıyaman Belediyesi tarafından proje çalışmalarına 2015 yılının Mart ayında başlanılan, Eylül ayında Cumhurbaşkanı imzasıyla Bakanlar kurulundan yetki alınan, Musalla ve Mara mahallelerinde toplam 41 hektarlık alanda yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm Projesinde herhangi bir çalışma olmaması mahalle sakinlerinin tepkilerine yol açıyor.

 

Konu ile açıklamalarda bulunan mahalle sakinleri, "Kış geliyor, şimdi kömür ve odun alma zamanı geldi, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Adıyaman'ın dört bir yanında doğal gaz var ama bizim buralarda doğal gaz yok, neymiş efendim burası kentsel dönüşümüne girecekmiş, ya kardeşim girecekse girsin, girmeyecekse başımızın çaresine bakalım. Neden herhangi bir yetkili gelipte bize bir açıklamalarda bulunmuyor" dediler. 


Madde bağımlarının buraları mesken tuttuklarını savunan mahalle sakinleri, "Hepimiz korkumuzdan akşamlan dışarı çıkamıyoruz. Metruk yapılarda baliciler, madde bağımlıları buralarda madde alıp ne yaptıkllarını bilmiyorlar. Korkumuzdan dışarı çıkamıyoruz. Oy zamanı gelince buralara gelip ev ev dolaşıp ev toplantıları yapıyorlar, şimdi o siyasetçiler neredeler ? Soruyorum buradan onlara" diye konuştular. 


Evlerinin yıkık olduğunu aktaran mahalleliler, şöyle devam ettiler: "Burada hemen hemen tüm evler yıkık dökük evler ve eski yapı. Kış kapıya dayandı, evler başımıza yıkılacak. Geçen sene 3 ev yağışlara dayanamayarak yıkıldı. Allah korusun, bir kaza bela olsa bunun hesabım kim verecek allah aşkına ? Evet şapkalarımızı önümüze alıp düşünmemiz gerekiyor. Sayın yetkililer sizi Musalla mahallesine çay içmeye bekliyoruz"


Adıyaman Işık Gazetesi


Geri Dön