28 / 03 / 2024

Adıyaman’ın kimliği Adıyaman’lılar tarafından belirlenecek!

Adıyaman’ın kimliği Adıyaman’lılar tarafından belirlenecek!

Adıyaman’ın kimliği Adıyaman’lılar tarafından belirlenecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bütün toplumsal kesimlerin eşit oranda önemsendiği katılımcı yönetim anlayışıyla yollara düştü.



Seçilmişler, atanmışlar, adanmışlar, sektör,  kültür, sanat, spor ve üniversite temsilcilerinin yanı sıra kanaat önderlerinin de yer aldığı yuvarlak masalardan Adıyaman’a özel Şehir Kimliği Çalıştayı yapılacak.


81 başkentli bakanlık…



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Adıyaman Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Şehir Kimliği Çalıştayı tanıtım toplantısı Bakan Danışmanı Sayın İbrahim Acar ve Sayın Zekeriya Erdim’in sunumlarıyla başladı.



Adıyamanlısıyla meşhur gönül başkenti…



Adıyaman Belediye Başkanı Sayın Fehmi Hüsrev Kutlu’nun ‘Adıyaman'ın, Adıyamanlısı meşhurdur.’ dediği çalıştayda;  Adıyaman Valisi Sayın Mahmut Demirtaş ve Bosna Hersek Federasyonu Zenica Duboj Kantonu Tesanj Belediye Başkanı Sayın Suad Huskıç konuşma yaptılar.



Nemrut’a sacayağı…



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, şehir kimliği, çevre bilinci ve mekânsal planlama amacıyla 7 Kasım 2014 tarihinde Adıyaman’da düzenlenecek olan Şehir Kimliği Çalıştayın da müzakere yöntemi benimsenmiş olup, 10 kişinin yer aldığı yuvarlak masalarda moderatör yönetiminde beyin fırtınası yapılıyor. Masa moderatörleri ara rapor düzenleyerek il moderatörlerine sunuyorlar ve çalıştay değerlendirme toplantısında analiz ihtiva eden sonuç raporları açıklanıyor. İçelleştirilmiş hizmetlerin bekasına inanan Bakanlık,  kentsel dönüşümün yanı sıra; özünü korumuş, daha yaşanabilir marka şehirler oluşturmak üzere Şehir Kimliği Çalıştaylarına 81ili kapsayacak şekilde devam edecek.



Geri Dön