25 / 04 / 2024

Çevre Bakanlığı projeleri

Çevre Bakanlığı projeleri

Bakan Güllüce "Suriyeli göçmenlerin iskân politikası ve Atatürk'ün şehircilik anlayışı konu başlıkları üzerine tez hazırlayan doktora öğrencilerine 12 ay süre ile 900 TL burs vereceğiz" dedi.

Muhammet Balta inşaat sektörü ile buluştu!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta nşaat sektörü ile buluştu. Balta, "Kentsel dönüşümün halka iyi anlatılması ve halkın razı olacağı pilot bölge seçilip uygulama yapılması gerekiyor" dedi.

Hava, su ve baca kalitesi izlemede yeni dönem!

Hava, su ve baca kalitesi izlemede yeni dönem başlıyor. 2014 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan yaklaşık beş milyon TL yatırımla Çevre Referans Laboratuvarı en son teknoloji ile donatıldı.

Atık Yönetimi’nde 2023 rotası çiziliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Atık Yönetimi alanındaki yeniliklerin değerlendirilmesi amacı ile 26 - 29 Ocak arasında, Antalya’da 4 gün sürecek “2023’e Doğru Atık Yönetimi Sempozyumu” düzenliyor.

35. Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu Türkiye'de!

35. Deniz Kaplumbağalarının Biyolojisi ve Koruması Sempozyumunda deniz kaplumbağalarının biyolojisi, ekolojisi, dağılışları, fizyolojileri ve genetikleri gibi konular ele alınacak.35. Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu Türkiye'de yapılacak.

Ortofoto ve insansız hava araçları ile kaçak yapılaşmalar tespit edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ortofoto projesi kapsamında 2014-2015 yıllarında kentsel alanlarda, turizm ve kıyı bölgelerinde mevcut durum tespiti yapmaya devam ediyor.Ortofoto ve insansız hava araçları ile kaçak yapılaşmalar tespit edilecek.

İklim Değişikliği Paneli Ankara'da düzenlenecek!

İklim Değişikliği Paneli Ankara'da düzenlenecek. Bölgesel Çevre Merkezi ( REC ) Türkiye tarafından 20 Ocak 2015 tarihinde Ankara’da “ İklim Değişikliği Paneli ” düzenlenecek.

Çevre Bakanlığı'nın e-ÇED uygulamasına birincilik ödülü!

Mustafa Satılmış: “ÇED Süreci elektronik sistemle (e - ÇED) yürütülmektedir. Evrak akışı elektronik ortamda gerçekleştirilip evrak havaleleri ve postada yaşanan zaman kayıpları da ortadan kaldırılmıştır” dedi.

Çöpten 2,5 milyar lira kazanıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılı itibarıyla 1450’ye ulaşan atık geri kazanım tesisleriyle ekonomiye yıllık 2,5 milyar TL’lik katma değer sağlandığını ifade etti.

Çevre Bakanlığı mesleki hizmet çalışmaları devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bakanlığın mesleki hizmetler alanında yapmış olduğu hizmetler hakkında bilgi verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mesleki hizmet çalışmaları devam ediyor!

Çevre Bakanlığı'ndan Mücahit Demirtaş açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugün yapılan yazılı açıklamaya göre Çevre Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş'ın lise mezunu olduğu ve bakanlıktaki görevine kısa süre önce atandığına dair haberlere açıklama getirdi.

İdris Güllüce'nin 8 Ocak programı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Kahramanmaraş Şehir Kimliği Çalıştayı Tanıtım Toplantısı'na katılacak. İşte İdris Güllüce'nin 8 Ocak programı...

Çevre Bakanlığı Kırsal Dönüşüm Çalıştayı düzenliyor!

Çevre Bakanlığı ilgili kuruluşu İller Bankası ile 10 Ocak 2014 Cumartesi günü saat 09.30’da İlbank Ankara Macunköy Sosyal Tesisleri’nde “ Kırsal Dönüşüm Çalıştayı ” düzenleyecek.

Çevre Bakanlığı usta eğitimlerini yayıyor!

Usta Eğitimleri Ülke Geneline Yayılıyor.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2014 yılında başlattığı usta eğitimlerini 2015 yılında ülke geneline yaymaya hazırlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce konuyu değerlendirdi.

PCB’ler 2025’e kadar tamamen bertaraf edilecek!

Üretimi ve kullanılması yasaklanan ve sınırlanan Kalıcı Organik Kirleticiler‘den (KOK) biri olan Poliklorlu Bifeniller’in (PCB) kullanımı tamamen yasaklandı. PCB’ler 2025’ e kadar tamamen bertaraf edilecek.

Otomobil devi Tesla'dan 5 milyar dolarlık yeni fabrika! 645 dönümlük arazide yükselecek!

Otomobil devi Tesla, Meksika fabrikası için Meksika'nın federal çevre bakanlığından gerekli arazi kullanım izinlerini aldı. Söz konusu fabrika 645 dönümlük arazide yükselecek.

İzmir'deki cezaevi arazisinin yüzde 85'ini betona bırakan imar planı iptal edildi!

Çevre Bakanlığı tarafından Buca Cezaevi arazisinin yüzde 85'ini betona bırakan imar planını mahkeme iptal etti. 

Çevre Bakanlığı duyurdu: 11 ildeki afet konutlarına sıkı denetim!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, 11 ildeki afet çalışmalarının her sürecinin adım adım takip edileceğini belirtti. İşte detaylar...

Devlet kapısına girmek isteyenlere iyi haber! Son tarih 27 Mart

Çevre Bakanlığı 500 sözleşmeli memur alımı yapacağını duyurdu. KPSS puan şartının arandığı personel alımında sözleşmeli 500 personelin afet bölgesinde görevlendirileceği belirtildi. İşte alım yapılacak meslekler ve ilan detayları...

Yapı Denetiminde Yeni Düzenleme: İhmal Eden Kuruluşlara 3 Aya Kadar İş Yasağı!

Yapı denetiminde yeni düzenleme: İhmal eden kuruluşlar 3 ay boyunca yeni iş alamayacak. Çevre Bakanlığı tarafından getirilen sıkı tedbirlerle yapı denetiminde kalite ve güven artırılacak.

Çevre Bakanlığı ve THY'den son dakika personel alımı müjdesi! Yüzlerce personel alınacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesinde çalışan personel sayılarını arttırmak için personel alımı yapılacağını duyurdu.

İzmir Karaburun'da 190 yıllık cami için yıkım kararı!

Diyanet, İzmir’deki camiyi ibadete kapattı. Çevre Bakanlığı yıkım kararı verdi. CHP’li belediye caminin yıkılmaması için harekete geçti. 

Riskli bina nereye şikayet edilir?

Çevre Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen ‘Riskli Alan’ genelgesi kapsamında riskli binalar 3 ay içinde şikayet edilecek. Peki riskli bina nereye şikayet edilir? İşte tüm merak edilenler...

İzmir Bayraklı Belediyesi çürük yapıları 10 yıl önce raporladı!

Deprem incelemesi için İzmir’e CHP’li Seyit Torun, “Belediyeler İzmir’de 11 binin üzerinde binayı denetlemiş. Bayraklı Belediyesi, yıkılan 3 bina dahil, Bayraklı’da 208 çürük bina tespit edip Çevre Bakanlığı’na bildirmiş. Neden gereği yapılmadı” dedi...

Yalova'da Atatürk'ün köşkünün olduğu arazi millet bahçesi oluyor!

Atatürk’ün Türk milletine bağışladığı Yalova’daki çiftlik Millet Bahçesi oluyor. İçinde Atatürk'ün köşkünün de yer aldığı arazi, Çevre Bakanlığı tarafından TOKİ’ye tahsis edildi...

İzmit Cedit Mahallesi'ni bakanlık dönüştürecek!

Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Çevre Bakanlığında toplantıya katılan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, dönüşüm projesinin yapımı için Çevre Bakanlığı ile prensip anlaşmasına vardı.

İzmir’de yıkılan Ada ve Göl gazinolarına Valilik'ten inceleme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi çok sayıda gazinonun yıkımını gerçekleştirdi. Çevre Bakanlığı’ndan izin alınmadan yıkıldığını tespit eden İzmir Valiliği yıkımlarla ilgili ön inceleme başlattı.

Bodrum'da kentsel dönüşümün ranta dönüştürülmesi engellendi!

Bodrum’da bulunan 24 blok ve 204 konuttan oluşan bir sitede kentsel dönüşümün sahte raporlarla ranta dönüştürülmesi son anda engellendi. Valilik ve Çevre Bakanlığı mahkemede sahte raporu savundu...

Çevre Bakanlığı projeleri Haberi

Çevre Bakanlığı projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce doktora öğrencilerine burs verileceğini açıkladı. Bakan Güllüce "Suriyeli göçmenlerin iskân politikası ve Atatürk'ün şehircilik anlayışı konu başlıkları üzerine tez hazırlayan doktora öğrencilerine 12 ay süre ile 900 TL burs vereceğiz" dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce bakanlığın vermiş olduğu yüksek lisans ve doktora burslarına hak kazanan öğrenciler ile bir araya geldi.


74 Yüksek lisans ve doktora öğrencisi ile görüşen Bakan Güllüce doktora öğrencilerine burs verileceğinin müjdesini verdi. Bakan Güllüce;"Suriyeli göçmenlerin iskân politikası ve Atatürk'ün şehircilik anlayışı” konu başlıkları üzerine tez hazırlayan doktora öğrencilerine 12 ay süre ile 900 TL burs verileceğini belirtti. Başvuruların başladığını belirten Bakan Güllüce; " Amacımız bilimsel verilerin ortaya çıkmasına aracılık etmektir. Başlatmış olduğumuz burs seferberliği ile şu an için 74...