05 / 05 / 2024

Adıyaman’ın şehir kimliği ortaya çıkacak!

Adıyaman’ın şehir kimliği ortaya çıkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Adıyaman Belediyesi’nin ortaklaşa çalışması ile “Şehir Kimliği Çalıştayı” düzenlenecek .Şehir Kimliği Çalıştayları ’na 81 ili kapsayacak şekilde devam edecek.



Seçilmişler, atanmışlar, sektör, kültür, sanat, spor ve üniversite temsilcilerinin yanı sıra kanaat önderlerinin de katılımıyla Adıyaman’a özel Şehir Kimliği Çalıştayı yapılacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Adıyaman Belediyesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği çalıştayın tanıtımı yapıldı. Toplantıya Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, Bakan Danışmanı İbrahim Acar, Zekeriya Erdim ile Bosna Hersek Federasyonu Zenica Duboj Kantonu Tesanj Belediye Başkanı Suad Huskıç katıldı.


Şehir kimliği, çevre bilinci ve mekânsal planlama amacıyla 7 Kasım 2014 tarihinde Adıyaman’da düzenlenecek Şehir Kimliği Çalıştayı’nda müzakere yöntemi benimsenmiş olup, 10 kişinin yer aldığı yuvarlak masalarda moderatör yönetiminde beyin fırtınası yapılacak. Masa moderatörleri ara rapor düzenleyerek il moderatörlerine sunacaklar ve çalıştay değerlendirme toplantısında analiz ihtiva eden sonuç raporları açıklanacak. Bakanlık, kentsel dönüşümün yanı sıra; özünü korumuş, daha yaşanabilir marka şehirler oluşturmak üzere Şehir Kimliği Çalıştayları’na 81 ili kapsayacak şekilde devam edecek.


 

TOKİ Haber


Geri Dön