28 / 03 / 2024

Adnan Menderes Havalimanı'nı her gün büyütüyoruz!

Adnan Menderes Havalimanı'nı her gün büyütüyoruz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adnan Menderes Havalimanı'ndaki çalışmalara ilişkin açıklamalar yaptı.



 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adnan Menderes Havalimanı ilave apron ve taksi yolu genişletme çalışmalarını yerinde inceledi, ardından basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  İzmir  Adnan Menderes Havalimanı'nın kapasitesinin artırılmasının İzmirlilere hizmet etmek adına önemli bir çalışma olduğunu söyleyen  Arslan, sürecin gayet güzel ilerlediğini, İzmir'in sıcak ikliminin kışın da çalışmaya izin verdiğini dile getirdi.

Havalimanının 1987 yılında inşa edildiğini söyleyen Arslan, "O zamanki toplam sahası 8 milyon 230 bin metrekareydi. 2006'da yaptığımız ilave dış hatlar terminalini 125 milyon avroluk harcamayla hizmete verdik. 2014'te dış hatlar terminalini yaklaşık 250 milyon avro yatırımla gerçekleştirdik. İç ve dış hatlar terminalinin büyüklüğü 310 bin metrekare, 108 bin metrekaresi dış hatlar olmak üzere." diye konuştu.

İç hatlar terminalinin önceki kapasitesinin yılda 1,5 milyon yolcu olduğuna, bugünse  20 milyon yolcuya hitap edecek bir iç hatlar terminalinin hizmet verdiğini söyleyen Arslan, şu şekilde konuştu;

"Aynı şekilde yılda 4 milyon yolcuya hizmet eden dış hatlar terminali varken şimdi yılda 10 milyon yolcuya hizmet edebilir hale geldi. Bu da uzunca süre yeterliliğini koruyacağı, ihtiyaca cevap verebileceği anlamına geliyor. Şu anda apronumuz 180 bin metrekareden 339 bin metrekareye çıkarılmış oldu. Bu yaklaşık 2 katı demek. 21 uçak park kapasitesine sahipken bugün itibariyle 37 uçak park kapasitesine sahip. Apron, taksi yollarıyla birlikte alan 716 bin metrekareye çıkmış olacak ve aynı anda 58 uçağı park edebilir duruma gelmiş olacağız."

Arslan, iç hatlar terminalinin yılda 20 milyon yolcuya hizmet edebileceğini belirterek, terminal binasına ait 83 bin metrekare otopark bulunduğunu ve bunun 2 bin 523 aracın aynı anda park edebilmesi anlamına geldiğini söyledi.

Dış hatlarda da terminale ait otoparkın 69 bin metrekare olduğu söyleyen Arslan, yapımı devam eden, ihale aşamasında işler bulunduğunu, bu işlerin bedelinin de 100 milyon liranın üzerinde olduğunu belirtti.

Bakan Arslan, ilave apron, ilave taksi yolunun da 71 milyon liraya ihale edildiğini ve yüzde 45 fiziki gerçekleşme sağlandığını söyleyerek, "İşler tamamen rayına oturmuş durumda, bu çalışma hızıyla 17 Temmuz'da bu apronu ve ilave taksi yollarını hizmete sunmuş olacağız. İzmir ve İzmirlilerin ihtiyacını görmek adına Adnan Menderes Havalimanı'nı her gün büyütüyoruz." diye konuştu.


 


Geri Dön