24 / 04 / 2024

Adnan Polat: Riva ve Florya arazileri kötü değerlendirildi!

Adnan Polat: Riva ve Florya arazileri kötü değerlendirildi!

"Benim en iyi bildiğim iş gayrimenkul" diyen Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Adnan Polat, Riva ve Florya arazilerinin kötü değerlendirildiğini söyledi.



Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Adnan Polat, başkan adayı olma düşüncesinin bulunmadığını söyledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Galatasaray'ın 500 milyon dolar borcu bulunduğunu söyleyen Adnan Polat, 2011-2014 döneminde 1 milyar dolar harcama yapıldığını iddia ederek, "Borçlar temizlenebilirdi ama 1 milyar dolar gelir ortadan kayboldu. 'Birileri zenginleşirken Galatasaray fakirleşti.' deniyor ama hiçbir şey yapılmıyor. Yapacağız dediler, yapmadılar." dedi. 

Riva ve Florya arazilerinin kötü değerlendirildiğini ifade eden Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim en iyi bildiğim iş gayrimenkul. Baktığımız vakit, Riva ve Florya arazisinden gelecek para 1 milyar lira civarı. Bugünkü kurdan 250 milyon dolara geliyor. Riva tek başına 250 milyon dolar arsa bedeliydi. Bunun 525 milyonunu zaten almışız. Kurların da böyle gittiğini düşünürseniz toplam 200 milyon doları ancak geçecek. Bu arazilerin gelirleri Galatasaray'ın borçlarının sadece faizini ödeyecek. Bunların hiçbirinin hesabı da sorulmayacak. Gönül kırgınlığını bıraktık, çözüm bulamıyorum. Çok zor bir dönem. Eskiden kulüple ilgili ve bilgili insanlar vardı. Şimdi onları da pek göremiyoruz. Bir kulüp düşünemiyorum ki arazilerini böyle versin ve adasını böyle yıktırsın. O adayı yapmak için biz çok uğraştık. Boğazın ortasında bir utanç abidesi olarak duruyor. Yıktıranlar şimdi ortada yok. Kıbrıs'ta 150 dönüm arazi almıştık, var mı yok mu belli değil. Büyükçekmece Gölü yamacında 150 dönüm arazi almıştık, sanırım o da elden gitti. Böyle bir kriz döneminde gerekli adımların camia olarak atılması lazım. Hep beraber kulübü nasıl ayağa kaldırırız, diye düşünmemiz lazım."


Geri Dön