25 / 04 / 2024

Afet Platformu İzmir Deprem Raporu yayınlandı!

Afet Platformu İzmir Deprem Raporu yayınlandı!

Afet Platformu 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili raporu yayınladı.



Afet Platformu 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili rapor hazırladı. 30 Ekim tarihinde meydana gelen  6.6 büyüklüğündeki  İzmir  Depremi’nden sonra yayınlanan raporda; 26 Kasım 2020'ye kadar 4’ün üzerinde 46 artçı olmak üzere toplam ise 4.468 artçı sarsıntı kaydedildi. Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi’nden alınan bilgiye göre 117 kişi yaşamını yitirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan verilere dayanan raporda acil olarak yıkılması gereken veya ağır hasarlı 178, orta hasarlı 176 ve kısmen hasarlı 1143 bina mevcut.

20 çadır kent kuruldu, günlük 11.000 kişiye yemek dağıtıldı

Afet Platformunda yer alan sivil toplum kuruluşlarına bağlı yüzlerce gönüllü; depreminden sonra hızla deprem bölgesine hareket ederek kamu kurumları ve yerel sivil toplum kuruluşlarıyla beraber öncelikli ihtiyaçların karşılanmasına da destek oldu. Gönüllüler; afet sonrası hasar tespit, ihtiyaç tespit, yardım tasnif etme ve dağıtma gibi bazı görevleri üstlendi. Hazırlanan rapora göre; 11’i AFAD, 9’u belediyeye ait olmak üzere depremzedelerinden konaklaması amacoyla toplamda 20 adet çadır alanı oluşturuldu. Dağıtılan gıda malzemelerine ek olarak ise Buca Yemekhanesi'nde malzeme hazırlığı, yemek yapımı, yemek dağıtımı, alan koordinasyonu, bulaşık yıkama ve gelen ürünlerin tasniflenmesi işlemleri Afet Platformu çatısı altındaki gönüllüler tarafından yapıldı. 

Koronavirüs salgınına rağmen 30 Ekim - 20 Kasım 2020 tarihleri arasında 22 günde, farklı STK’lardan Afet Platformu üyesi gönüllüler afetin yaralarını sarmak için toplam 3 bin 136 defa gönüllü çalışmalarda yer aldı.

Afet Platformu İzmir Deprem Raporu yayınlandı!

Tüm Türkiye İzmir için birlik oldu

Depremden sonra Tüm Türkiye’den İzmir’e destek yağdı. Rapordaki verilere göre kaynak geliştirme çalışmaları dahilinde toplam 101 adet kurum ve bireyle iletişime geçildi. Afet süresince; başta barınma, gıda ve hijyen olmak üzere toplam bedeli yaklaşık olarak 9 milyon TL şeklinde hesaplanan 16 farklı ürün kategorisinde 3 milyon 250 bin adet ürün bağışı toplandı.

Bunun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde İhtiyaç Haritası ve Afet Platformu iş birliğiyle başlatılan Bir Kira Bir Yuva Kampanyası ile birkirabiryuvaorg web sitesi üzerinden depremde evi yıkılan ya da oturulamayacak hale gelen bireylerle, kira yardımı yapmak isteyen kişi ve kurumlar bir araya getirildi.

Afet Platformu İzmir Deprem Raporu yayınlandı!

Psikososyal destek sağlandı

Yaşanan depremden etkilenen bireyler için; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerinin talebi ve iş birliği ile psikososyal destek verildi. Hazırlanan raporda yer alan bilgiye göre Aşık Veysel, Öğretmenevi, Bornova Stadyumu ve Simirna Meydanı’ndaki çadır alanlarında kısa zamanlı Psikolojik İlk Yardım müdahaleleri haricinde ihtiyacı olan kişilerle randevu usulü çalışılarak mahremiyetin sağlandığı bireysel görüşmeler yapıldı ve seminerler düzenlendi. Bu kapsamda 115 kadın 59 erkek olmak için toplamda 174 danışan ile mahremiyetin sağlandığı alanlarda uzman psikologlar tarafından görüşmeler gerçekleştirildi ve/veya seminer, grup aktiviteler yapıldı.Toplamda 88 bireysel görüşme, 4 seminer ve 3 çocuk grup aktivitesi gerçekleştirildi.

 

Naci Görür'den İzmir'deki depremlere ilişkin açıklama!


Geri Dön