18 / 04 / 2024

Afet Platformu İzmir Deprem Raporu

Afet Platformu İzmir Deprem Raporu

Afet Platformu 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili raporu yayınladı.

Kültürpark Platformu'ndan Tunç Soyer'e Kültürpark tepkisi!

Kültürpark Platformu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ikinci kez onaylanan Kültürpark’a dair imar planlarına ilişkin açıklamalarının ardından Soyer’e açık mektup yazdı. İmar planları açıklamasından sonra Soyer'e Kültürpark ile ilgili "Bu nasıl koruma?" sorusu yöneltildi. 

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'de afetlere karşı kurulan İzmir Afet Platformu'nun ilk toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli'de kentsel dönüşüm çalışmalarının kısa sürede başlayacağını dile getirdi. 

Afet Platformu İzmir Deprem Raporu yayınlandı!

Afet Platformu 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili raporu yayınladı.

Kültürpark Platformu'ndan Tunç Soyer'e 3. mektup: Plan taslağını hemen geri çekmelisiniz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in geçtiğimiz günlerde 'Kültürpark'ın Anayasası'nı hazırladık' açıklamasını yapması sonrasında Kültürpark Platformu 3. kez Soyer'e ve Meclis üyelerine yönelik bir açık mektup yayınladı.

Depreme hazırlıklı olmalıyız! İşte afet yönetiminin 4 fazı!

İzmir İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Hazırlık Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, depremin ciddiyeti ve kentsel yenilemenin önemi anlatıldı.

Kültürpark Platformu: Kültürpark’ta daha fazla betona gerek yok!

Kültürpark Platformu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark için Koruma Amaçlı İmar Planı ile ilgili başlattığı çalışmanın ardından açıklama yaptı. Açıklamada, Kültürpark’ta daha fazla betona gerek olmadığı belirtildi.

Kültürpark Platformu'ndan Tunç Soyer'e açık mektup: Her adımın takipçisi olacağız!

Kültürpark Platformu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark için Koruma Amaçlı İmar Planı ile ilgili başlattığı çalışma ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e açık mektup yazdı.

İyilik Takipçileri Platformu'ndan 63 aileye kira yardımı!

İyilik Takipçileri Platformu, İzmir depreminde evlerini kaybeden 63 aileye 1 yıllık kira yardımı yapacak.

İzmir'de gayrimenkul son 3 yılda yüzde 38 kazandırdı!

Gayrimenkul için Strateji Platformu İzmir şubesinin ilk yuvarlak masa toplantısı “İzmir’de Gayrimenkul Yatırım Alternatifleri” konu başlığı altında İzmir Four Points By Sheraton’da gerçekleşti. 

Eğridere'deki heyelan alanı, afet bölgesi kabul edildi!

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'nde heyelan nedeniyle kayan evleri ile ahırlarını terk etmek zorunda kalanlara müjdeli haber geldi. 30 ev ile 15 ahırın bulunduğu alan, afet bölgesi kabul edildi.

GİSP İzmir şubesini açıyor!

İzmir’de hızlanan kentsel dönüşüm faaliyetlerini masaya yatıran Gayrimenkul için Strateji Platformu, İzmir Şubesi’ni açma kararı aldı. 

İzmir Kentler Zirvesi'nde kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

İzmir'i Sevenler Platformu, İzmir Konfederasyonu ve Müteahhitler Federasyonu, "Kent Zirveleri" kapsamında kentsel dönüşüm konulu toplantı yaptı. "'Kent Zirveleri" kapsamında kentsel dönüşümü ele alındı.

İzmirli odalar turizm platformu kuracak!

İzmirli odalar turizm platformu kuracak. Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral'ın ev sahipliğinde yapılan toplantıda İzmir'deki odaların ortak bir turizm platformu kurması konusunda görüş birliğine varıldı.

Afet Platformu İzmir Deprem Raporu Haberi

Afet Platformu İzmir Deprem Raporu

Afet Platformu 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili rapor hazırladı. 30 Ekim tarihinde meydana gelen  6.6 büyüklüğündeki İzmir Depremi’nden sonra yayınlanan raporda; 26 Kasım 2020'ye kadar 4’ün üzerinde 46 artçı olmak üzere toplam ise 4.468 artçı sarsıntı kaydedildi. Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi’nden alınan bilgiye göre 117 kişi yaşamını yitirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan verilere dayanan raporda acil olarak yıkılması gereken veya ağır hasarlı 178, orta hasarlı 176 ve kısmen hasarlı 1143 bina mevcut.

20 çadır kent kuruldu, günlük 11.000 kişiye yemek dağıtıldı

Afet Platformunda yer alan sivil toplum kuruluşlarına bağlı yüzlerce gönüllü; depreminden sonra hızla deprem bölgesine hareket ederek kamu kurumları ve yerel sivil toplum kuruluşlarıyla beraber öncelikli ihtiyaçların karşılanmasına da destek oldu. Gönüllüler; afet sonrası...