26 / 04 / 2024

Eğridere'deki heyelan alanı, afet bölgesi kabul edildi!

Eğridere'deki heyelan alanı, afet bölgesi kabul edildi!

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'nde heyelan nedeniyle kayan evleri ile ahırlarını terk etmek zorunda kalanlara müjdeli haber geldi. 30 ev ile 15 ahırın bulunduğu alan, afet bölgesi kabul edildi.



İzmir Bornova'nın dağlık bölgesinde bulunan, kırsal Eğridere Mahallesi Ardıç Sokak'ta, 16 Şubat'ta, heyelan oluştu. Toprak kayması sonrasında ilk olarak 12 ev tahliye edildi. Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre; heyelanın devam etmesi üzerine hasarın oluştuğu 30 ev ile hayvancılık yapılan 15 ahır için kaymakamlık kararıyla tahliye kararı verildi. Heyelan sonrası bölge sakinleri, büyük bir tedirginlik yaşandı.

UZMANLAR, BÖLGEYİ İNCELEDİ

AFAD İl Müdürlüğü'ne bağlı personelin yanı sıra Ankara'da bulunan genel müdürlükten ve çeşitli üniversitelerden de uzmanlar bölgeye geldi. Uzmanların bölgede bulunan jeolojik incelemeler sonrasında heyelanın oluştuğu alan ile ilgili rapor hazırlandı. İnceleme sonuçlarının yer aldığı,  İzmir  Valiliği tarafından hazırlanan raporu dikkate alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Eğridere'de bulunan heyelan alanı, afet bölgesi ilan edildi.

HAK SAHİPLERİNİN ZARARLARI TESPİT EDİLECEK

Afet bölgesi ilanından sonra şimdiki süreçte ise kaymakamlık başkanlığında komisyon kurulacak. AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, belediyelerden de katılacak üyelerle birlikte komisyon, bölgedeki kaç ev ile ahırın hasar gördüğünü tespit edilecek. Zarara uğrayan hak sahipleri için de gerekli yardımlar yapılacak.


Geri Dön