19 / 04 / 2024

Afet ve Acil Durum Kampüsü Projesi DPT'ye sunuldu!

Afet ve Acil Durum Kampüsü Projesi DPT'ye sunuldu!

Erzurumda, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Afet ve Acil Durum Kampüsü Projesi" tamamlanarak Devlet Planlama Teşkilatına sunuldu 



         İl Afet ve Acil Durum Müdürü Abdurrahman Aktürk, yaptığı açıklamada, müdürlüklerinin 2 yıldır üzerinde çalıştığı "Afet ve Acil Durum Kampüsü Projesi"ni tamamladıklarını söyledi.

         Erzurum ilinin coğrafi ve iklim özelikleri ile Türkiyenin coğrafi olarak 3. büyük ili olmasının gözönünde bulundurularak projenin hazırlandığına dikkat çeken Aktürk, şunları kaydetti:
         "Erzurum afetler noktasında Türkiyede ilk sıralarda yel alan bir il. Buradan hareketle biz Erzurum iline veya gerektiğinde komşu illere ve Türkiyenin herhangi bir iline afetler olduğunda hizmet edebilecek bir afet ve acil durum kampüsü düşündük. Bu kampüsümüz Erzurum ilinde havalanı, demiryolu ve karayoluna yakın bir bölgede toplam 143 dönüm bir arazi üzerine konuşlanmış bir kampüs projesidir. Çok önemli ve kapsamlı bir projeyi tamamlamanın heyecanını yaşıyoruz."

        PROJE BEDELİ 36 MİLYON TL
         Aktürk, projenin bedelinin 36 milyon lira olduğunu belirterek, bu rakama yazılımların da eklenmesi durumunda biraz daha artış olabileceğini ifade etti. Kampüsün 5 ayrı bölümdün ibaret olduğunu anlatan Aktürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
         "Alanın yerleşkesi havaalanı yolu üzerinde bir bölge olacak. İlave bir alan da eklenebilirse kampüs arazisi 170 dönümlük bir alana çıkmış olacak. Bu alanda verilecek hizmet ise idari birimler bölümü, çadırkent, depolar, eğitim ve tatbikat sahası ve konutlar bölümünden oluşmaktadır. Bu bölgeler içlerinde barındırdıkları fonksiyon itibarıyla birbirlerinden bağımsız olacaklar. Yaklaşık 2 yılık bir çalışmanın ürünü olan projemizi Devlet Planlama Teşkilatına sunduk."

         Aktürk ayrıca, şu anda tek isteklerinin, projenin 2012 yılı yatırım programına alınması olduğunu belirterek, "Projemizin bir an önce hayata geçmesini arzuluyoruz" diye konuştu.

        TÜRKİYE'DE BİR BENZERİ YOK
         Aktürk, projenin Türkiyede bir benzerinin daha bulunmadığına dikkat çekerek, "Bizim il afet ve acil durum kampüsümüz, Türkiyede bir ilktir" dedi. Dünyada benzer bir projeye rastlamadıklarını ifade eden Aktürk, şunları konuştu.

         "Dünyada hiçbir yerde, hiçbir ülkede bütün müştemilatı aynı konuya hizmet eden, aynı konuda bir araya gelmesi gereken ve bir arada bulunan hiçbir kampüs veya hizmet birimi mevcut değildir. İlk defa bunu biz tasarladık ve planladık. DPTye üst yazıyla gönderdik. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına da gönderdik. Valimiz Sebahattin Öztürkün desteklerinde yürütülen bir projedir. Ümidimiz projenin 2012 yatırım programına alınması. Bu tabii taslak projedir. Proje, örnektelik noktasında da sunulabilecek bir hizmettir."

         Aktürk son olarak, proje kapsamında oluşturulacak çadırkentin aynı zamanda bir sığınma bölgesi olarak da değerlendirilebileceğini anlatarak, "Türkiye geneli sığınma bölgeleri kurulması planlanıyor. İşte bu hazır bir sığınma bölgesi de olabilecektir. Şu anda Hatayda olduğu gibi" diye konuştu.

AA


Geri Dön