23 / 04 / 2024

Afyon 55. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yatırımlar anlatıldı!

Afyon 55. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yatırımlar anlatıldı!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nın 2014 yılının sonuncu ve 55. İl Danışma Meclisi Toplantısı Belediye Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Toplantının ikinci bölümü basına kapalı olarak devam etti.




Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nın 2014 yılının sonuncu ve 55. İl Danışma Meclisi Toplantısı Belediye Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Toplantının ikinci bölümü basına kapalı olarak devam etti. 


ÇOBAN'A HİTAP "SAYIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIM" 


Konuşmacılar hitaplarında Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım" diye hitap ettiler. Toplantı panı AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu'nun bakşanlığında; Fatih Okyar, Ali Çelikbaş, Hatice Kurtulan, Murat As'dan oluştu. Toplantının basına açık olan bölümün açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven yaptı. Kongre süreci yaşadıklarını, 13 ilçe kongresini birlik ve beraberlik içerisinde yerine getirdiklerini ifade eden Yurdunuseven; "Merkez ilçemizin Sayın Bakanlarımızın katılımları ile yaptığımız, coşkulu geçen bir kongre tamamladık. Tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Sayın Adalet Bakanımızın konuşmasını bir manifesto olarak kabul ediyorum. Hakikaten bunun çözümünün yapılıp dağıtılması gerektiğini düşünüyorum. Tüm ilçe kongrelerimizde birlik ve beraberlik içinde olduk. Bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde inşallah devam edeceğiz. Bilindiği üzere 2015 yılında yapılacak olan genel seçimler bizim için çok önemli. Hiç kimseye küsmeye ve küstürmek gibi bir lüksümüz yok. İnşallah 1 Şubat tarihinde de Allah nasip ederse Sayın Başbakanımz ve Bakanlarımızın katılımlarıyla il kongresi gerçekleştirilecek." dedi. 


VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR

İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, söz verip de yerine getiren tek iktidarın AK Parti iktidarları olduğunu belirtti. Yurdunuseven; "AK Parti olarak iktidarda bulunduğumuz 12 yıllık dönem içerisinde yaptığımız bütün işlerde ne zaman bir şey söylemişsek, ne zaman neyi yapacağız demişsek, ne zaman bir temel atıp da tarihini belirtmişsek, hep yerine getirdik. Allah bizelere bunları nasip ediyor. Halkımıza verdiğimiz sözleri tutuyoruz. Attığımız temelleri hayata geçmesi eskisi gibi 30 veya 40 yılı almıyor. Kısa süre içerisinde atılan temeller hizmete dönüşüyor. Bizim iktidarlarımız döneminde bir yere atılan temele ikinci bir temel atıldığı görülmemiştir. Biz söz verip de yerine getiren tek iktidarız." diye konuştu.



YATIRIMDA KAT EDİLEN MESAFE BÜYÜK 


İGM Başkanı Salih Sel, ulaştırma alanında yapılan yatırımlara dikkat çekerek şöyle konuştu: "Ulaştırma alanında yapılan yatırımlar ile özellikle kara yollarında duble ve bölünmüş yollar sayesinde ölümlü kazaların yüzde 75 oranında azaldığını öğrendim. Örneğin Ankara’ya giderken hiçbir şeyle karşılaşmadan bölünmüş yolda rahatça gidebiliyorsunuz. Duble ve bölünmüş yollarla can, mal ve zaman kayıpları önlendi. Bunları AK Parti’nin dışında başka bir partinin başarması mümkün değildi. Bunu da kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a borçluyuz. Hizmet ve yatırım alanında çok büyük mesafeler kat ettik. Geriye dönüp baktığımız zaman ülkemizin nerden nereye geldiğini görebiliyoruz. Ben bir işçi çocuğuyum. Eskiden hastane kuyruklarında bekler muayene olmaya çalışırdık. Ama maalesef akşama kadar sıranın gelmesini bekler muayene olmaya çalışırdık. Ama Allah’a hamdolsun ki bu gün artık hastanelerimiz 5 yıldızlı otel konforunda ve istediğimiz hekime muayene olabiliyoruz."


ERDOĞAN VE EROĞLU İCRAATLARI İLHAM KAYNAĞI 

AK Parti’li Belediye Başkanları adına toplantının basına açık bölümünün son konuşmasını Çobanlar Belediye Başkanı Salih Alaka yaptı. Alaka, 12 yılda yapılan yatırımların değişimin ve gelişimin öncüsü olduğunu söyledi. Alaka; "AK Parti hükümetleri göreve gelmeden önce bir Türkiye düşünün ve dünyanın en büyük kentlerinde biri olan İstanbul’umuzun o dönemki durumuna bakalım. İçme suyu olmayan adete akaryakıt istasyonları yerine içme suyu istasyonları olan, çöp dağları olan ve zaman zaman çöp dağlarının patlamasıyla da insanların öldüğü bir ülke düşünün. Artık böyle bir ülkeye 4. Dünya ülkesi mi dersiniz ne dersiniz bilmiyorum. Ama maalesef bize o gözle bakılıyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız R.Tayyip Erdoğan dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldi. Ne zaman ki Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, İSKİ Genel Müdürlüğü görevine geldi. İşte o zaman yerelde bir dönüşüm başladı. O gün bu gündür o ikilinin icraatları belediyelerin ilham kaynağı oldu. Artık ülkemizde bu tür problemler düşünülmüyor. Bu tür sorunlar yok ve bunlar için uğraşmıyoruz." ifadelerini kullandı. 



İKİNCİ KISIM BASINA KAPALI SÜRDÜ 

Yapılan konuşmaların ardından İl Danışma Meclis toplantısı basına kapalı olarak gerçekleşti. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, İl Gençlik Kolları Başkan vekili Dilek Hanım Çengel, İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldılar. 



Kocatepe Gazetesi


Geri Dön