18 / 04 / 2024

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin spor tesisleri açıldı!

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin spor tesisleri açıldı!

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) antrenman salonu ile spor tesisleri açıldı. Tesiste halı saha, tenis kortu, tartan pisti, eğitim ve dinlenme odaları, sporcu test odaları, engelli koşu pistleri bulunuyor.



Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) 10 milyon liraya mal olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) antrenman salonu ile spor tesisleri açıldı. Tesiste halı saha, tenis kortu, tartan pisti, eğitim ve dinlenme odaları, sporcu test odaları, engelli koşu pistleri bulunuyor.


Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, açılışı gerçekleştirilen eğitim ve spor tesislerinin toplam maliyetinin 10 milyon lirayı bulduğunu ve planlanan tarihten 7 ay önce hizmete sunulduğunu belirtti. Rektör Solak, "Antrenman salonunu, her biri bin 260 metrekare olan bir adet kapalı tenis kortu ile bir adet kapalı halı sahayı, çim futbol sahası ile gülle, çekiç atma, uzun atlama ve koşu branşlarının yapılabileceği olimpik tartan atletizm pistini hizmete açtık.” dedi.


Solak, antrenman binasında bir büyük salon, dokuz küçük spor salonu, üç adet derslik, 100 kişilik konferans salonu yanı sıra 240 metrekarelik yemekhane ve kafeteryanın yer aldığını belirtti. Ayrıca toplamda bir milyon 385 bin lira harcanarak, 23 bin metrekarelik asfalt kaplama, 9 bin 100 metrekarelik beton kaplama yapıldığını ifade eden Solak, “Çevre düzenlemesi, aydınlatma ve yaya yolları da eş zamanlı olarak tamamlanmış bulunmaktadır. Bugün hizmete açılan tesislerden Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde başta Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon Bölümlerinde eğitim gören toplam 420 öğrenci ve 16 öğretim elemanı ile tüm üniversite personelimiz ve Afyonkarahisarlı sporseverlerimiz yararlanacaktır." diye konuştu. 


Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da AKÜ'nün gittikçe büyüyen, gelişen ve kabuğunu kıran Afyonkarahisar ilinin gelişmede amiral gemisi durumuna geldiğini söyledi. Balkanlıoğlu, "40 bin öğrencisiyle ve gittikçe daha geniş imkânlara sahip olan kampüsüyle üniversitemiz hak ettiği yere fazlasıyla ulaşmış bulunuyor. Bundan dolayı değerli rektörümüzü ve çalışma arkadaşlarını bir kez daha tebrik ediyorum. Yeni açılan bölümlerle, yeni imkânlarla eğitim seviyesinin yükseldiğine ve bölgemizde sosyal, ticari ve ekonomik açıdan fayda sağlayan çalışmalara şahit olmak bizi de sevindiriyor." şeklinde konuştu. Balkanlıoğlu, Afyonkarahisarlı iş adamları ve hayırseverleri de üniversiteye katkıda bulunmaya, sorunlarıyla ilgilenmeye davet etti.


BESYO alanında yer alan kapalı halı saha ve tenis kortunu inceleyen Vali Balkanlıoğlu ile beraberindeki heyet, antrenman salonunun kurdelesini keserek, binanın açılışını gerçekleştirdi. AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü BESYO Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Başsavcı Adem Yazar, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar, Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. M. Hilmi Uçan'ın yanı sıra il protokol üyeleri, AKÜ idarecileri, öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.


Yurt Gündemi


Geri Dön