24 / 04 / 2024

Afyon Merkez Endüstri Meslek Lisesi yeniden inşa edilmeli!

Afyon Merkez Endüstri Meslek Lisesi yeniden inşa edilmeli!

MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel, deprem yönetmeliğine uymadığı için yıkılacağı belirtilen Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi eğitim ve atölye binaları için inceleme kriterlerine göre hazırlanmış bir rapor olup olmadığını sordu.



MİLİYETÇİ Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel, dün düzenlediği haftalık basın toplantısında, deprem yönetmeliğine uymadığı için yıkılacağı belirtilen Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi eğitim ve atölye binaları için 2007 tarihli 'Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmeliği'nin 7. bölümünde yer alan inceleme kriterlerine göre hazırlanmış bir rapor olup olmadığını sordu. 


DEMİREL'İN SORULARI ŞÖYLE 

"Detaylı inceleme raporu varsa bu raporda binalar için deprem yükleri altında istenilen performans seviyelerinin gerçekleşip gerçekleşmediği belirtilmiş midir? Performans yetersizliği olan binalar için güçlendirme yapılma imkanı var mıdır? Güçlendirme maliyetlerinin binanın yeniden inşa edilme maliyetine göre oranı nedir? Güçlendirme ekonomik midir? Yaklaşık 70 yıllık geçmişe sahip olan okul binasının yıkılması durumunda yeni inşa edilecek binalar neden yerinde değil de başka bir alanda yapılması düşünülüyor? Teknik detaylı bir rapor yoksa bu binaların yıkılmasına nasıl karar verildi? Binalar yıkıldıktan sonra ortaya çıkacak arsa, imara açılıp birilerine rant sağlayacak bir oluşum mu hazırlanıyor?" 


LİSENİN ALANI KONUTA MI AÇILACAK? 

Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi eğitim ve atölye binaları yıkılıp ortaya çıkacak arsanın imara açılması, zaten beton yığınına dönüşmüş olan bölgenin müzenin bulunduğu yerde yapılacak yüksek katlı yapı izinleri ile birlikte Kurtuluş Caddesi ve etrafı yaşanamaz hale gelecek ve mevcut olan trafik sorunu daha da çekilmez hale gelecektir. Buradan Afyonkarahisar kamuoyuna ve ilgili yetkililere sesleniyorum; Öğrencilerimizin depreme dayanıklı binalarda eğitim görmesinin vazgeçilmez bir güvenlik önlemi olduğunu, bundan hiçbir şekilde taviz verilemeyeceğini ama yapı güvenliğinin mevcut binaların ya güçlendirilmesi ya da yıkılıp yerinde yeniden inşa edilmesi gerektiğini duyururuz. 


Depreme dayanıksızlığını bahane edip, okulun bulunduğu arsanın imara açılıp arsa rantı içerisinde peşkeş çekecek bir anlayışa şiddetle karşı olduğumuzu belirterek, gerekli demokratik tepkileri göstereceğimizi Afyonkarahisar halkı özellikle de okul öğrencileri ve mezunlarının adına konunun takipçisi olacağımızı sizlerin aracılığıyla duyurmak istiyoruz." 


MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BİNA İLE DEĞİL EĞİTİMLE UĞRAŞSIN 

Kamil Miras Anadolu Lisesi bahçesine yapılacağı ileri sürülen İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının "Bu okuldan mezun olanların hayaline kazma vurmayın demiştik" şeklinde açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan İl başkanı Demirel, "İl Milli Eğitim Müdürü oturacağı binanın yerine, öğretmenlerin sıkıntılarıyla, eğitim kalitesinin yükseltilmesiyle uğraşsa da başarı sıralamasında alt sıralarda olan Afyonu üst sıralara çekse daha iyi olur" ifadesini kullandı. Demirel, Anıtpark içerisinde bulunan Utku Anıtı'nın da temizlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. 


Afyon Kurtuluş Gazetesi


Geri Dön