24 / 04 / 2024

Afyon Seka Şeker fabrikası satılacak mı?

Afyon Seka Şeker fabrikası satılacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda Afyonkarahisar'ın sorunları ile ilgili söz aldı. Köksal, "AKP, SEKA gibi Şeker Fabrikası'nı da hurda fiyatına satacak mı" diye sordu.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda Afyonkarahisar'ın sorunlarını ülke gündemine taşıdı. Köksal, ilk olarak özelleştirmeyi gündeme getirdi. Afyonkarahisar'daki SEKA işletmesinin hurda fiyatına satıldığını hatırlatan Köksal, şöyle konuştu:

"AKP, kendinden önceki hükûmetlerin çivi bile çakmadığını iddia ediyor. Çivi bile çakmadığını iddia ettikleri hükûmetler 1981 yılında Türkiye'nin ilk ve tek alkoloid fabrikası olan Bolvadin Alkoloid Fabrikasını kurdu. 1978 yılında SEKA'yı kurdu. Peki, siz ne yaptınız? 2003 yılında Albayrak Grubuna SEKA'yı sattınız, tıpkı diğer işletmeler gibi, hem de hurda fiyatına. Şimdi, kendinden önceki hükûmetlerin çivi çakmadığını iddia eden AKP, 1977 yılında kurulmuş olan Afyon Şeker Fabrikasını acaba 1978 yılında kurulup 2003 yılında Albayraklara satılan SEKA gibi yine hurda fiyatına satacak mı? Yoksa bu Şeker Fabrikası’nın gelişmesi ve ilerlemesi için bütçeden bir ödenek ayrılacak mı? Bunu merak ediyorum."

DİNAR'DAKİ  TOKİ  KONUTLARININ AKİBETİNİ SORDU

Maliye Bakanı Naci Ağbal'a da Dinar'daki Toplu Konut İdaresi konutları ile ilgili soru yönelten Milletvekili Burcu Köksal, "Afyonkarahisar ili Dinar ilçesinde, kentsel dönüşüm kapsamında, TOKİ tarafından 2010 yılında 110 adet konut 2+1 daire şeklinde yapılmaya başlandı. Bu konutlara dar gelirli yurttaşlarımız için yapım sözü verilerek başlandı ve dar gelirli yurttaşlarımıza 45.600 lira gibi bir bedelle satılacağı sözü verildi. Fakat 2014 yılında tamamlanan bu 110 adet konutun dar gelirli yurttaşlarımıza yaklaşık 65.000 liradan satılacağı söylendi ve onların her türlü itirazına rağmen 'Alırsanız alırsınız, eğer almıyorsanız bu konutlar size verilmeyecek' şeklinde beyanda bulunuldu. Bu konutları alacak olan yurttaşlarımızın dar gelirli yurttaşlar olduğuna ilişkin belgeler TOKİ'ye iletilmiş olmasına rağmen bu konudaki mağduriyetleri giderilmedi" dedi. 

Bakan Ağbal, Köksal'a, "Uygun görürseniz, şu anda elimde mevcut bir bilgi yok. Bu konuda TOKİ'den bilgi alıp size yazılı olarak cevap veririz" şeklinde cevap verdi.


Afyon Haber


Geri Dön