28 / 03 / 2024

Afyonkarahisar Bedesten projesinin inşaatı tamamlanıyor!

Afyonkarahisar Bedesten projesinin inşaatı tamamlanıyor!

Afyonkarahisar Sandıklı'da Aralık ayında inşaatına başlanılan Bedesten projesinde çalışmaları hızla devam ediyor. İnşaatta bodrum katı, iş yerleri ve otopark kısmının betonu atılarak iki kat kaba inşaatı bitme aşamasına gelindi.



Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde belediye tarafından inşaatına aralık ayında başlanan Bedesten projesinde çalışmaların hızla devam ettiği bildirildi.


Sandıklı merkezindeki eski sebze halinin boşaltılarak yıkılmasının ardından Sandıklı Belediyesi tarafından başlatılan Bedesten projesinde geçen aralık ayında başlayan çalışmalar hızla devam ederken, inşaatta bodrum katı, iş yerleri ve otopark kısmının betonu atılarak iki kat kaba inşaatı bitme aşamasına geldiği kaydedildi.


Yaklaşık 6 bin 112 metrekareyi kapsayacak projede 55 dükkan yer alacak. Bin 331 metrekare 50 araçlık otopark alanı bulunan projede geleneksel Osmanlı- Selçuklu han tarzından esinlenerek, çağdaş yapı elemanlarıyla tasarlanan bina bodrum, zemin ve 2 kattan oluşacağı belirtildi.


Binanın iki farklı girişi ve engelliler için asansör yapılacağını belirten Belediye Başkanı Mustafa Çöl, "İnşallah hızlı şekilde bu projemizi de alnımızın akıyla tamamlayıp vatandaşımızın kullanımına sunacağız. Tüm çabamız ve gayretimiz Sandıklı'ya güzel eserler kazandırmaktır." dedi.




AA


Geri Dön