26 / 04 / 2024

Afyonkarahisar İGM toplantısında imar raporları karara bağlandı!

Afyonkarahisar İGM toplantısında imar raporları karara bağlandı!

Afyonkarahisar İGM Mart ayı toplantıları dünkü son birleşimle tamamlandı.Toplantıda komisyon raporları oylanarak karara bağlandı.



Afyonkarahisar Genel Meclisi'nin (İGM) Mart ayı toplantılarının beşinci ve sonuncu birleşimi dün tamamlandı. Toplantıya Meclis Başkan Vekili Selçuk Çirkin Başkanlık etti. 


OYUR'A YETKİ VERİLDİ

Toplantıda Bolvadin ilçe merkezinde okuyan 10 bin öğrenci kullanımına yönelik, ilçe merkezine Gençlik ve Kültür Merkezi yapılması talebinin, 2018 yılı yatırım programında değerlendirilmesi konusundaki, komisyon raporları karara bağlandı. İl Özel İdaresi Makine Parkında ihtiyaç duyulan iş makinesi, araç, malzeme ve ekipmanların temin edilmesi esnasında, mümkün olduğu takdirde KDV muafiyeti sağlayan ve Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğünce verilen Yatırım Teşvik Belgesi alınabilmesi, süre uzatımı yapılabilmesi ve kapatılabilmesi için gerekli işlemleri yapmak, gerekli belgeleri düzenlemek ve imzalamak üzere İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur'a yetki verilmesine karar verildi. 


HİZMET ARACI ALINACAK

Şuhut ilçesinin Oynağan köyünde, tapusunda Karşıyaka mevkii, 102 ada, 1,6 ve 7 parsel numaraları ile kayıtlı, toplam 33.500,60 metrekarelik taşınmazlar üzerinde Güneş Enerjisi Santrali amaçlı hazırlanan plan ve ekleri onaylandı. İlin şehirlerarası yol güzergâhında olması, Bakanlık toplantı ve istişarelerinin sıkça Afyon'da gerçekleşmesi nedeniyle devlet büyükleri ve misafirlerin ziyaretlerinde kullanılmak üzere bir adet hizmet aracı alımına karar verildi. 


KATILAMAYANLAR İZİNLİ SAYILDI

Sandıklı ilçesine bağlı Yolkonak köyünde yer alan, tapusunda Aktaş Mevkii, 1787, 1788, 

2893, 2895, 2897, 2899 parsel numarası ile kayıtlı toplam 8.372,60 metrekarelik taşınmazlar üzerinde "Ticaret Alanı" amaçlı plan hazırlandı. Bir paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar ve 3 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve eklerinin onaylanmasına karar verildi. Toplantıya katılamayan üyelerin izinli sayılmasına karar verildi. 


Afyon Kocatepe Gazetesi


Geri Dön