20 / 04 / 2024

Afyonkarahisar OSB'de icradan 3.4 milyon TL'ye satılık fabrika!

Afyonkarahisar OSB'de icradan 3.4 milyon TL'ye satılık fabrika!

Afyonkarahisar İcra Dairesi, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikayı satışa çıkardı. 4 bin 569 metrekare yüzölçümlü fabrikanın toplam satış bedeli 3 milyon 410 bin 195 TL olarak belirlendi.



T.C. AFYONKARAHİSAR İCRA DAİRESİ 2015/47937 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Satışa konu taşınmaz Afyonkarahisar ili Çetinkaya Mah.654 ada, 121 parselde kayıtlı 4569,60 m2 yözüçümlü iki katlı prefabrik sanayi binası ve arsası vasfında taşınmazdır. Taşınmaz imar planında ayrık nizam yükseklik 10.50 metre emsal 0,50, bina çekme mesafesinin ana yoldan 10 metre, komşu parselden 5 metre olduğu belirtilmiştir. Taşınmazın adresi: Organize Sanayi Bölgesi 1.Cad. No: 3 Afyonkarahisar'dır. Taşınmaz üzerinde 2 katlı idari ve sosyal tesislerin bulunan yapının olduğu, toplam 2 kat alanı 373,32 m2 olduğu, idari binanın sağ ve sol tarafında iki adet idari oda, yemek salonu, mutfak, wc'nin bulunduğu, binanın girişinin sağ tarafından yukarıya merpenle çıkılmakta olup, 1.katta müdür odası, toplantı salonu, idari büro ve wc mahallinin bulunduğu anlaşılmıştır. 1.idari binaya bitişik olarak inşaa edilmiş olan ve 1.idari binasının üst katından 2.idari ve sosyal tesis binasına geçiş sağlanmakta olduğu, bu kısımda toplantı salonu ile 5 adet odanın bulunduğu, binanın kaba yapısının tamamlanarak sıva ve boyasının yapıldığı, inşaat imalat yüzdesinin %50 olduğu tespit edilmiştir. 1.idare binanın zemin katında et ve et ürünleri olarak kesim, et ürünleri işleme, paketleme, soğuk hava depoları, fırınlama, dinlenme bölümlerinin bu iki bitişik bina içerisinde sağlandığı, bu bölümlerden diğer bölümlere geçiş mevcut olduğu görülmüştür. 


Taşınmaz üzerinde fırın ve dinlenme yeri, 2 adet araları sandviç duvar panelleri ile ayrılmış depolar, sakatat işleme ve personel kısmı, büyükbaş hayvan kesimhanesi, sucuk paketleme bölümü, 1.bina içerisinde paketleme ve saklama bölümü, ahşap çardak, arka cephede hayvan indirme yeri, arka cephede wc ve duş mahalli, personel yaşam alanı üzerindeki çelik kontriksiyon kafes, ihata duvarı, bahçe kapısı, sondaj, araç yııkama mahalli bulunmaktadır. 


Taşınmazın üzerinde bulunduğu arsa düzgün bir topoğrafik yapıya sahip olup, etrafında sanayi tesislerinin bulunduğu ve entegre sanayi tesisi olarak kullanılan taşınmazın sanayi bölgesi içerisinde bulunduğu için her hangi bir ulaşım ve altyapı sorununun bulunmadığı anlaşılmıştır. Taşınmaz üzerinde mütemmim cüz olan makine ve ekipmanlar: soğuk hava deposu 90 m2 - 40 C, soğuk hava deposu 42 m2- 18 C (2 adet), soğuk hava deposu 20 m2- 18 C, soğuk hava deposu 23 m2- 18 C, soğuk hava deposu 51 m2- 0 C, soğuk hava deposu 45 m2- +4 C (5 adet) makinaları ve kapıları dahildir. Fırın (4.5 ton kapasiteli, doğalgazlı, ersin makine marka, otomatik kepenk 2 mX 1,5 metre, hidrofor tesisatı, - 40 derece soğuk hava deposu, makine kapıları dahil, kesimhane monoray sistemi, kesim sehpası, aktarma sehpası, kantar, deri bandı, et ayırma sehpası, deri yüzme caraskalı, 2 adet sığır vinci, hayvan yatırma platformu komple mevcuttur. Satış ilanına İİK'nun 126.maddesi gereğince taşınmazın önemli vasıfları derç edilmiş olup, ayrıntılı bilgi dosya içerisindeki şartnamede ve bilirkişi raporunda mevcuttur. 

Kıymeti : 3.410.195,08 TL

KDV Oranı : %18

Kaydındaki Şerhler : Dosyasında mevcuttur

1. Satış Günü : 19/10/2016 günü 14:00 - 14:10 arası

2. Satış Günü : 15/11/2016 günü 14:00 - 14:10 arası

Satış Yeri : Afyonkarahisar Adliyesi 1. Kat Mezat Salonu - İstiklal Mahallesi Nene Hatun Caddesi / Afyonkarahisar

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/47937 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön