28 / 03 / 2024

Afyonkarahisar termal turizm yatırımlarına İpek Tuğla imzası!

Afyonkarahisar termal turizm yatırımlarına İpek Tuğla imzası!

Afyonkarahisar'da hızlanan turizm yatırımları, kentteki toprak sanayii üretimini artırdı. Önümüzdeki 5 yıl içinde Ortadoğu'nun termal başkenti olmayı hedefleyen Afyonkarahisar'da birbiri ardına termal tesis ve beş yıldızlı otel inşaatları yükseliyor...



Afyonkarahisar'da hızlanan turizm yatırımları, kentteki toprak sanayii üretimini artırdı. Önümüzdeki 5 yıl içinde Ortadoğu'nun termal başkenti olmayı hedefleyen Afyonkarahisar'da birbiri ardına termal tesis ve beş yıldızlı otel inşaatları yükseliyor. Kentte özellikle Gazlıgöl Bölgesi'nde çok sayıda termal tesis hizmete girmeye hazırlanıyor. Kentteki bu yatırım atağı, toprak ve toprak ürünleri sektörünü de canlandırdı.

Türkiye'nin toprak sanayii üretiminin yüzde 22'sinin Afyonkarahisar'daki firmalar tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen İpek Tuğla Yönetim Kurulu Başkanı Metin İplikçioğlu, "Akdeniz Bölgesi'ndeki inşaat sektörünün ihtiyacı olan tuğla gibi toprak ürünlerin yüzde 85'i Afyon'dan gidiyor" dedi. İplikçioğlu, İpek Tuğla'nın Akdeniz'deki birçok ünlü otelle beraber Afyon'daki yeni yatırımlara özel kurutma yöntemiyle 24 saat aralıksız üretim yaparak yetişmeye çalıştığını söyledi.

Metin İplikçioğlu'na göre; toplam 40 milyon metrekare termal turizm alanına sahip olan Afyonkararahisar, iki yıl sonra şu an 10 binin üzerinde yabana, 400 binin üzerinde yerli olan turist sayısını ciddi şekilde artıracak Bu artısı sağlayacak olan ise şu an 11 bin olan yatak kapasitesinin yeni tesislerle beraber yeni tesislerle beraber 17 bin civarına yükselecek olamsı.

 


Geri Dön