23 / 04 / 2024

Afyonkarahisar’da devlet müzesi satılıyor! 45 milyon TL değer biçildi!

Afyonkarahisar’da devlet müzesi satılıyor! 45 milyon TL değer biçildi!

Afyonkarahisar’daki müze ‘sahibinden' de satışa çıkarıldı. Arsaya, 45 milyon TL fiyat biçildi. Önemli eserlerin bulunduğu müze satış gerçekleşirse tahliye edilecek. 



“Bu da oldu” dedirten haber Afyonkarahisar'dan geldi. Arsası  TOKİ  tarafından özel bir şirkete satılan devlet müzesi, sahibinden sitesinde satışa sunuldu. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; müzenin içinde 9 metrelik Herkül heykeli dahil, çok sayıda eser yer alıyor. Satış gerçekleştiği takdirde müze tahliye edilecek.

8 bin 242 metrekare büyüklüğündeki arsaya, 45 milyon TL fiyat biçildi. Müze için 4 Kasım'da sahibinden sitesinde ilan verildi. 

Müzeyi satışa çıkaran emlakçı İhsan Göktepe SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, “Yeni müze bitmediği için mevcut müzeyi boşaltamadılar. Ama sahipleri arsayı satışa çıkardı. Müzenin içindeki eşyalar elbette satılık değil. Burada Herkül'ün 9 metrelik heykeli de var” diye konuştu.

YILLARDIR BİTMİYOR

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da konuyu TBMM gündemine getirdi ve “Bu müzeyi kim satıyor, bu işten kimler kârlı çıkıyor?” dedi.

Köksal yeni yeni müze yapımı için de 2007'de TOKİ'yle anlaşıldığını, Kurtuluş Caddesi'nde yer alan mevcut müze arsasının da TOKİ'ye devredildiğini dile getirdi ve şunları kaydetti:

- Kurtuluş Caddesi'ndeki mevcut müze 45 milyon liraya internet sitesinde satışa çıkarıldı. Yeni müzenin de inşaatı da tamamlanmadı.

- Bakanlık, inşaatın eksikleri olduğu gerekçesiyle inşaatı kendisinin bitireceğini ifade ediyor.

- Yeni müze yapılmadan ve üstelik TOKİ taahhüdünü yerine getirmeden, mevcut müze niçin satılıyor?


Geri Dön