25 / 04 / 2024

Afyonkarahisar'daki 100 yıllık 2 ev yenileniyor!

Afyonkarahisar'daki 100 yıllık 2 ev yenileniyor!

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma 2 tarihi ev yenileniyor. 100 yıllık evlerin restore çalışmalarında sona yaklaşıldı.



Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait tarihi hamam ve 2 ev yenileniyor. Hisar ve Cuma mahallelerinde bulunan 100 yıllık evlerin restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılıyor. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, geçen yıl ekim ayında restorasyon çalışmalarına başlanılan iki ev Sandıklı Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Belediye ekipleri, tarihi hamam ve evlerin restore çalışmalarında sona yaklaştı.

Belediye Başkanı Mustafa Çöl, çalışmaları yerinde inceledi. Çöl, "İlçemize yapmış olduğumuz hizmetlerin yanında tarihimize sahip çıkmanın en önemli görevlerden birisi olduğunu düşünüyorum. Sandıklı tarihte pek çok tarihi olaya ev sahipliği yapmış, adını birçok alanda sayısız kere duyurmuş, tarihi uzun zaman öncelere dayanan bir kültür hazinesidir. Gerek tarihi yapıları gerekse bölgenin parlayan yıldızı olması sebebiyle tarihi yapılarımızı gün yüzüne çıkararak vatandaşlarımızın kullanımına sunmak en büyük amaçlarımızdan birisi olmuştur. Bu amaçlar doğrultusunda yapılan tarihi konaklarımız ve tarihi hamamımızı bir kültürel miras olarak görerek ilerleyen kuşaklara hediye olarak bırakmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.


Geri Dön