20 / 04 / 2024

Ağrı'da arazilerin yüzölçümleri TBMM'de!

Ağrı'da arazilerin yüzölçümleri TBMM'de!

Ağrı ilinde arazi satın alan yabancı gerçek ve tüzel kişi sayısı ve bu arazilerin yüzölçümleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  



CHP  İzmir  Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Ağrı ilinde arazi satın alan yabancı gerçek ve tüzel kişi sayısına ve bu arazilerin yüzölçümlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Çelebi, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin soruları:
1- Ağrı ilinde arazi satın alan yabancı gerçek kişi, şirket veya yabancı ortaklı şirket sayısı nedir? Bunların satın aldığı arazilerin toplam miktarı nedir?
2- Ağrı ilinde arazi satın alan yabancıların ülkelerine göre dağılımı nasıldır?
3- Ağrı ilinde arazi satın alan yabancı gerçek kişi, şirket veya yabancı ortaklı şirket sayısı nedir? Bunların satın aldığı arazilerin ilçelere ve yüzölçümlerine göre dağılımı nasıldır?
4- Ağrı ilinde üzerinde ipotek bulunan tarım arazisi tapusu sayısı nedir? İpotekli tarım arazilerinin yüzölçümü toplamı nedir? Bunlara ilçelere göre dağılımı nasıldır?
5- Ağrı ilinde bankalar tarafından ipotek konulan tarım arazisi tapusu sayısı, yüzölçümü ve bunların ilçelere göre dağılımı nasıldır?
6- Ağrı ilinde yabancı sermayeli bankalar tarından ipotek konulan tarım arazisi sayısı ve yüzölçümü nedir?


Geri Dön