19 / 04 / 2024

Ağrı'da kira fiyatları cep yakıyor!

Ağrı'da kira fiyatları cep yakıyor!

Üniversiteli öğrencilerinin sayısının her geçen gün yükselmesiyle Ağrı'daki konut fiyatları arttı. Kenette kira fiyatları cep yakıyor.



Türkiye'de asgari ücretin 2 bin civarında, Ağrı’da ise en düşük kiralık evin 850-900 TL olması, halkın isyan etmesine sebep oluyor. 

Ağrı Söz Gazetesi'nde yer alan habere göre;  özellikle Doğubayazıt, Patnos, Eleşkirt, Diyadin’deki dairelerde yüksek fiyat artışı gözlendi. Ağrı merkezde kiralık evler de yine üniversiteye yakın olduğu için öğrencilerin önceliği arasına yerleşti Kira fiyatları ise artarak yükseliyor.

Üniversiteli öğrencilerininsayısının her geçen gün yüksemesiyle Ağrı'daki konut fiyatları da hızla arttıi. Ağrı’da özellikle son birkaç aydır artan kiralık konut fiyatları, hala geçerli. Son artışlardan sonra evler, en düşük 850-900 TL'den kiralanıyor.

Bu fiyatlar; konutun kalitesine, bulunduğu konuma ve oda sayısına göre 1000, 1300 TL'lere kadar çıkabiliyor. Kira fiyatlarının artmasıyla, öğrencilerin kiralık evlere olan ilgisi e3fqkm3e. Vatandaş, fiyat artmış olsa da başlarını sokacak bir ev bulmaları mecburi olduğu için kirada oturmak zorunda kalıyor.


Geri Dön