27 / 04 / 2024

Bursa'da kira fiyatları cep yakıyor!

Bursa'da kira fiyatları cep yakıyor!

Tüm ülkede tavan yapan kira fiyatları Bursa'yı da etkiledi. Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, kent genelinde kira fiyatlarının vatandaşları zor duruma soktuğunu dile getirdi.



Bursa’da son zamanlarda konut kira fiyatları tavan yaparken vatandaşlar kiralık ev bulmakta zorluk çekiyor. Bursa Belediyesi'nde yer alan habere göre; bulunan ev kiraları da cep yakıyor. Bazı ev sahipleri de mevcut kiracılarına zam baskısı uyguluyor. Uzmanlar, yeni ev fiyatlarının en az iki kat arttığını konut satın alımının oldukça zora girdiğini ve insanların ev kiralamayı tercih ettiğini bu nedenle de kira rayiçlerinin arttığını söylüyor.

Bursa da kira fiyatları cep yakıyor!

Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, yüksek kira ücretlerinin tabiri caizse can yaktığını söyledi. Kiralık ev arayanların bütçelerini oldukça zorladığını belirten Orhan, “Bu ay itibari ile üniversitelerimizde de yüz yüze eğitim başlıyor. Yüksek kira bedelleri yüzünden öğrenciler ev bulmakta zorlanıyorlar, ayrıca komisyon, depozito, taşınma masrafı ve evin bakımı dolayısıyla kiracılar çok mağdur oluyorlar. Ev sahipleri kiracılarını gözünün yaşına bakmadan çıkarabiliyor. Kiracısının çıktığı gün hemen dairesini yüzde 100 zamla bir başkasına verebiliyor” dedi.

Hakkaniyetli olmasını ve yüksek kiralar talep edilmemesi konusunda isteklerini dile getiren Orhan, ”Kiraların değerinden fazla yükseltilmemesi ve kira fiyatları konusunda ev sahiplerimizi biraz daha merhametli olmaya davet ediyorum. Kiracı hak ve hukuklarının korunması anlamında insanlarımızın duyarlı olmasını talep ediyoruz. Bir gün ev sahipleri de kiracı olabilir, kim bilir?” şeklinde konuştu.

İnşaat maliyetleri konut fiyatlarını uçuruyor!


Geri Dön